Home > Kijk. Sterk Cercle Brugge ontfutselt leider Genk twee punten na 1-1 gelijkspel

Kijk. Sterk Cercle Brugge ontfutselt leider Genk twee punten na 1-1 gelijkspel

Geschreven op 18 maart 2023 om 08:24 door Mario De Wilde

Na een uitstekende prestatie moest Cercle Brugge gisteravond vrede nemen met een punt tegen KRC Genk. Ueda bekroonde een fantastische eerste helft van Groen-Zwart met een knap doelpunt. Al vroeg in de tweede helft zorgde Paintsil echter voor de gelijkmaker. Beide ploegen kregen nog kansen op een tweede doelpunt, maar de winning-goal viel niet meer.

Een kleine week na de nederlaag op het veld van Anderlecht ontving Groen-Zwart de leiders uit Genk in het Jan Breydelstadion. Na zijn rode kaart op Anderlecht moest Denkey plaatsnemen op de schorsingsbank. Hij werd vervangen door Gboho. Ook Van Der Bruggen verscheen in de basis, hij nam de plaats in van Vanhoutte.

Een gretig Groen-Zwart trok meteen in de aanval. In zijn energieke stijl zette Cercle de bezoekers meteen onder druk en creëerde in het openingskwartier al enkele kansjes via Gboho, Ravych en Deman. De bezoekers probeerden onder de druk uit te komen via snelle omschakelingen, maar vonden amper een antwoord op het spel van Groen-Zwart. Cercle bleef baas en werd daar bijna voor beloond op het half uur. Een uithaal van Ueda spatte uiteen op de paal. Bij de volgende grote kans was het wel prijs: na een balrecuperatie trok Gboho naar voor om Ueda perfect vrij te spelen. De Japanner plaatste het leer knap voorbij Vandevoordt en bracht Cercle verdiend op voorsprong.

Al vroeg in de tweede helft creëerden de bezoekers 2 goede kansen. Via El Khannous en Samatta kwam de bal in de loop van Paintsil, maar Popovic gleed de poging uit het doel. Twee minuten later stonden de bordjes wel in evenwicht: Paintsil vond de ruimte en plaatste de bal vervolgens buiten het bereik van Warleson in doel. Cercle moest even bekomen, maar bleef wel dreigen. Een schot van Francis ging net over en ook Ueda kwam dicht bij een tweede doelpunt. Cercle groeide opnieuw in de wedstrijd en ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Toen Deman neerging in de zestien claimde een strafschop, maar de wedstrijdleiding kwam niet tussen. Ook Genk probeerde de drie punten nog binnen te halen. Invaller Sor besloot echter te zwak. Het slotakkoord was voor Groen-Zwart. Siquet kreeg de bal aangespeeld in de zestien, maar kreeg het leer net niet goed op de schoen.

Zo eindigt de wedstrijd op een puntendeling dus tegen de leider, na een knappe prestatie. Trainer Miron Muslic prees het team terecht op de persconferentie na de wedstrijd. Na de wedstrijd was er in de kleedkamers nog een bescheiden feestje.

Opstelling Cercle: Warleson, Popovic, Ravych, Daland, Van Der Bruggen, Francis (85’ Vanhoutte), Siquet, Deman, Somers, Gboho (71’ Hotic) en Ueda (92’ Miangue).

Opstelling KRC Genk: Vandevoordt, Sadick, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky (78’ Ouattara), Munoz, El Khannous, Trésor (90’ Preciado), Paintsil en Samatta (78’ Sor).

Doelpunten: 40’ Ueda (1-0), 54’ Paintsil (1-1)