Home > Kijk. Leerlingen CLW KTA Brugge winnen wedstrijd Duaal Leren

Kijk. Leerlingen CLW KTA Brugge winnen wedstrijd Duaal Leren

Geschreven op 24 april 2024 om 08:43 door Mario De Wilde

Deze week is het de Week van Duaal leren. Het Provinciaal Steunpunt Duaal Leren wil deze vorm van leren, waarbij theorie en werkvloerervaring elkaar aanvullen, in de kijker zetten. Daarom schreef het steunpunt een wedstrijd uit die leerlingen uitdaagde om hun duale opleiding voor te stellen en te promoten. Ze mochten daarbij creatief zijn en – met een filmpje of poster – uitpakken met hun digitale skills. De studenten Haarverzorging Duaal van CLW KTA Brugge maakten een filmpje en ze zijn de winnaars van de wedstrijd! Ze winnen cinematickets, een opleidingsdag ‘media en entertainment’ in Kortrijk Vives ‘+ lunch (op 07/05/24) en een opnamedag met een professioneel team over hun duale opleiding (op 27/05/24). Hier alvast het winnende filmpje.

Duaal leren is een onderwijsvorm waarbij je op een alternatieve manier je diploma secundair onderwijs, een beroepskwalificatie of een certificaat kan behalen in het voltijds onderwijs. Tijdens een opleiding duaal leren geven leerkrachten op school algemene vakken en praktijkvakken en worden beroepsgerichte competenties bijgebracht op een werkplek, door en bij professionals.
Na een duale opleiding kan je terecht op de arbeidsmarkt, maar ook een opleiding in het hoger onderwijs of volwassenenonderwijs is mogelijk.

1 reactie

Chris Coudeville
Geschreven op 2024-04-25 16:31:24
Super gedaan boys and girls ! Ik ben fier op jullie allemaal !!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.