Home > Kijk. Globetrotter Dominiek Druart uit Wervik mag Venezuela afvinken als 150ste bereisde land

Kijk. Globetrotter Dominiek Druart uit Wervik mag Venezuela afvinken als 150ste bereisde land

Geschreven op 11 december 2023 om 11:49 door Mario De Wilde

Eind november 2023 behaalde wereldreiziger Dominiek Druart uit Wervik een belangrijke mijlpaal in zijn leven als globetrotter. Na een kwarteeuw van diverse avontuurlijke reizen bereikte hij nu Venezuela, zijn 150ste bereisde land. Hiermee heeft hij niet alleen alle landen van Europa maar ook alle landen van het werelddeel Zuid-Amerika bezocht.

Angel Falls , de hoogste waterval van de wereld was als het ware een symbolische locatie voor dit heugelijke moment. Een korte impressie kan je hier zien:

Zijn passie voor reizen en cultuur is mateloos. Dit uit zich al jarenlang in woord en beeld.
Reisreportages, radioprogramma’s, fototentoonstellingen, documentaires, actief medewerker aan tal van initiatieven en activiteiten rond reizen en cultuur… niets is Dominiek te veel. Hij is een duivel-doet-al, die niet alleen plannen smeedt, maar ze ook uitvoert. Hij bruist van de ideeën die tot een interessante kruisbestuiving leiden waarbij hij de grenzen van zijn talenten verkent en verlegt. De onweerstaanbare drang om telkens opnieuw de wereld in te trekken en nieuwe ervaringen op te doen, bracht Dominiek de voorbije 25 jaar al naar 150 landen. Hiermee is hij misschien wel de grootste wereldreiziger van Vlaanderen.

Eén van de meest memorabele overlandreizen was die van zijn thuisland België naar Indonesië. In Thailand hield hij meer dan drie jaar halt om zijn droom te verwezenlijken, namelijk voor een langere periode zelfstandig werken en wonen in een andere cultuur. In zijn ‘Thaibasecamp’ guesthouse en restaurant verwende Dominiek zijn gasten tot in de puntjes. Ook een andere droom – reisbegeleider worden – kon hij er waarmaken. Tijdens een andere overlandreis van de Balkan, via de Kaukasus naar Iran, leerde hij zijn vrouw kennen.

De wereld is voor Dominiek zijn dorp geworden, maar in Vlaanderen klopt zijn hart nog net iets sneller. Hier bouwde hij zijn basiskamp en doopte het als ‘Reis- & cultuurhuis Buddhas’.

Zijn woning heeft hij helemaal ingericht in functie van zijn reizen, want hij wil zijn kennis en ervaringen met anderen delen. Je vindt er heel wat foto’s en souvenirs die hij van verschillende landen meebracht. Het is zelfs een vergaderruimte waar verenigingen, organisaties of klassen een voorstelling kunnen krijgen. Reisinfo vind je keurig geordend in zijn reisbibliotheek. Buddhas is een verzamelplaats van reisherinneringen, maar tegelijk worden er nieuwe reisplannen geboren. Wil je Dominiek beter leren kennen en een kijkje nemen in zijn reishuis Buddhas te Wervik, bekijk dan onderstaand filmpje:

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.