Home > Kijk: Finales volleybal West-Vlaanderen

Kijk: Finales volleybal West-Vlaanderen

Geschreven op 2 april 2024 om 12:49 door Geert Demuynck

Traditiegetrouw vinden op tweede Paasdag de West-Vlaamse bekerfinales volleybal plaats. Het gebeuren ging dit jaar door in de Tomabelhal in Roeselare op Schiervelde.

  1. Bekerfinale Nationaal Heren : Balti Kortrijk – VT Marke-Webis Wevelgem : 1-3
    Deze ging door tussen Balti Kortrijk Spurs tegen VT Marke Webis Wevelgem. De wedstrijd begon met een spannende eerste set die naar Wevelgem ging. Balti, dat een klasse lager speelt in de competitie, speelde Wevelgem van het parket in de tweede set. Maar in set drie en vier stelde groen-zwart uit Wevelgem orde op zaken en mocht de beker in ontvangst nemen.
    Setstanden : 23/25, 25/16, 21/25, 16/25

2. Bekerfinale Nationaal Dames Bevo Roeselare – Vkt Torhout 3-1

Hier troffen Bevo Roeselare en Vkt Torhout elkaar. Beide teams stonden in de competitie op een gedeelde vierde plaats in tweede nationale.
Het werd een beklijvende wedstrijd. Bevo startte het best met een duidelijke 25/16 in de eerste set. De tweede set kon net zo goed naar Torhout zijn gegaan, maar de zenuwen speelden de meisjes uit het Houtland zeker parten. Er werden maar liefst vier setballen de nek omgewrongen en Roeselare profiteerde. De derde set was dan wel voor Torhout die plots wel zijn goede spel terug vond. Het was echter uitstel van executie, Bevo trok in de vierde set het laken naar zich toe en mocht een feestje bouwen
Setstanden : 25/16, 28/26, 20/25, 25/19

3 Bekerfinale Provinciaal Dames Soncotra Poperinge – Bevo Roeselare C : 1-3

Het was de tweede finale op rij voor Poperinge en voor de tweede maal gingen ze kansloos de boot in. Roeselare was allerminst onder de indruk van de grote zaal en de talrijke toeschouwers die er op bepaalde momenten een ware heksenketel van maakten. Enkel in de tweede set konden de troepen van coach Jan Nagels een vuist maken. “Een hele grote proficiat voor onze tegenstrever”, klonk het achteraf sportief van de Poperingse coach. “Ze waren vandaag veel te sterk voor ons”.

Setstanden : 25/18, 21/25, 20/25, 18/25

4. Bekerfinale Rembert Torhout B – Balti Kortrijk Spurs B : 3-0

Dit was misschien wel de meest verrassende wedstrijd van de namiddag. Rembert uit Promo 2 was duidelijk de underdog tegen Balti dat een klasse hoger speelt.
Maar op het veld was daar niets van aan te merken. Op alle vlakken werd Kortrijk overklast door een geestdriftig Torhout dat niets te verliezen had. Het werd uiteindelijk een droge 3-0.

Setstanden : 25/19, 25/23, 27/25

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.