Home > Kijk. Brugse Middelbare School ‘TIHF Maricolen’ vlamt voor Warmste Week en haalt ruim €15 000 op

Kijk. Brugse Middelbare School ‘TIHF Maricolen’ vlamt voor Warmste Week en haalt ruim €15 000 op

Geschreven op 20 december 2023 om 06:59 door Mario De Wilde

Al drie maanden lang heeft de Brugse secundaire school ‘TIHF – Maricolen’ zich onvermoeibaar ingezet voor De Warmste Week, met als resultaat een indrukwekkende inzameling van meer dan 15.000 EUR. De 1250 leerlingen en 260 personeelsleden van de school hebben met creativiteit en toewijding talloze acties ondernomen om fondsen te werven voor de verschillende goede doelen van De Warmste Week. Sinds 1 september hebben de 95 klassen van de school een reeks originele acties georganiseerd, variërend van massagebehandelingen door leerlingen schoonheidsverzorging tot een griezelparcours en de verkoop van een eigen ontworpen ‘Vlamman’. De school organiseerde ook een ‘Warmste oudercontact’ en verkocht zelf ontworpen ‘Warmste Week’ totebags. Bovendien werd een ‘Maricoolste veiling’ gehouden, waarbij personeelsleden bijzondere aanbiedingen doneerden, zoals Alpaca-wandelingen, kunstwerken, huiskamerconcerten en nog veel meer.

Het hoogtepunt van de inzamelingsacties vond gisteren plaats. De reguliere examens schoven met een dag op om plaats te maken voor een grootschalige slotactiviteit. Alle leerlingen en personeelsleden kwamen samen voor een ontbijt op school, deden een urbanrun doorheen de school, de ‘HO HO Holy Family Run’ genaamd en voor een slotshow met onder andere het optreden van de schoolband ‘Underground 303’. Een laatste keer met zijn allen vlammen voor ‘De Warmste Week’ … De opbrengsten van deze dag, evenals de opbrengst van alle voorgaande acties, zal integraal gedoneerd worden aan De Warmste Week.

De directie benadrukt de betrokkenheid en is bijzonder trots op de buitengewone inzet van de leerlingen en leerkrachten van de school voor ‘De Warmste Week’. “We zijn verheugd dat we meer dan 15.000,00 EUR hebben kunnen inzamelen, wat voor een middelbare school een aanzienlijk bedrag is. Onze betrokkenheid bij De Warmste Week is niet alleen beperkt tot fondsenwerving; onze OKANwerking diende ook zelf een project in dat werd geselecteerd als één van de goede doelen: ‘Samen leven, samen leren, samen groeien’.” De school heeft de vele acties gisterennamiddag toegelicht aan Maureen. Dit kan je zien in volgend filmpje:

De leerlingen en leerkrachten kijken uit naar een bericht van de andere VRT-gezichten in Het Warmste Dorp en rekenen op een uitnodiging voor micro-momentje op het podium om zo hun mooie cheque persoonlijk te kunnen overhandigen aan de presentatoren. Dat hebben de leerlingen meer dan verdiend!

6 reacties

Carmen Decloedt
Geschreven op 2023-12-21 10:59:15
Wat een schitterende prestatie van een school met een warm hart voor de mentale gezondheid van hun leerlingen. Echt proficiat!
Els Dhont
Geschreven op 2023-12-20 16:58:34
En of we fier zijn... op onze leerlingen en ook een beetje op onszelf. En mocht je eraan twijfelen: ook NA de warmste week houden we ons vlammetje brandend voor wie niet zorgeloos kan opgroeien (en voor alle anderen natuurlijk ook!)... Dat doen we al altijd en dat zullen we blijven doen!
Zuster Renata
Geschreven op 2023-12-20 15:28:55
Tof... Jullie verdienen het echt om midden in ´de vlam van de warmste week´ een plaatsje te krijgen ! Geniet ervan....
Vicky rock
Geschreven op 2023-12-20 13:51:20
Super gedaan proficiat xxx
Cindy Vanthourenhout
Geschreven op 2023-12-20 13:21:58
Proficiat aan de ganse school voor jullie inzet. Blij als ouders dat we gekozen hebben voor een school met een groot en warm hart.
Verkest mireille
Geschreven op 2023-12-20 13:12:21
We staan samen sterk. Proficiat aan ALLEN!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.