Home > Kijk. Brugse Basisschool Manitoba loopt € 4638 bij elkaar voor De Warmste Week

Kijk. Brugse Basisschool Manitoba loopt € 4638 bij elkaar voor De Warmste Week

Geschreven op 6 december 2023 om 07:16 door Mario De Wilde

‘De Vlammende Sponsorloop’, zo had BS Manitoba uit Sint-Andries bij Brugge een sponsorloop genoemd ten voordele van ‘Opgroeien zonder zorgen’, het thema van De Warmste Week. En of er gevlamd werd. Maar liefst €4638,26 werd door de school ingezameld en afgegeven aan de algemeen directeur van !mpact. Hij stopt dat bedrag in het gezamenlijk potje dat Scholengroep !mpact aanlegt en dat op 19 december op ’t Zand in Brugge overhandigd wordt aan de organisatoren van De Warmste Week.

De leerlingen van Manitoba liepen op vrijdag 17 november elk een uurtje en verzamelden ‘rondjes’. Op voorhand hadden ze ouders, grootouders, buren, vrienden en kennissen aangesproken met de vraag om zo’n rondje (van 500 meter) te sponsoren voor De Warmste Week. Directeur Valentina Vertriest: ’Die fantastische sponsors mochten zelf kiezen welk bedrag ze daartegenover wilden zetten. Elke bijdrage per gelopen rondje was even welkom en men kon er ook voor kiezen om meteen een vast bedrag ‘all-in’ te schenken.’ Per rondje ontvingen de leerlingen een stempel op een blad dat ze mee naar huis kregen als ‘bewijs’ van hun sportieve inzet.

Regen? Daar konden ze tegen!

Het was een regenachtige vrijdag, maar dat kon de kinderen niet deren. Sommigen vonden dat zelfs een voordeel! Zie hier alvast het filmpje:

De tweede graad begon, gevolgd door de derde graad en daarna de eerste graad. In de namiddag liepen (of wandelden) ook de kleutertjes van K2 en K3 mee, onder begeleiding van de juf. De !mpactscholen organise(e)r(d)en tal van acties: er wordt naar lievelust gebakken, gelopen, muziek gedraaid, knutselkunst, soep en spaghetti verkocht en ga zo maar door. Doorgaan doen de scholen tot de apotheose op 19 december wanneer de cheque wordt afgegeven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.