Home > Kijk. B&B Royal Swans strijdt voor de Brugse eer in nieuw seizoen ‘Met 4 in Bed’

Kijk. B&B Royal Swans strijdt voor de Brugse eer in nieuw seizoen ‘Met 4 in Bed’

Geschreven op 14 juli 2023 om 10:40 door Mario De Wilde

De Bruggelingen Griet Cappelle (44) & Maarten Van Maele (47), pas één jaar gestart met hun B&B Royal Swans, zijn de uitdaging aangegaan om kritisch getest te worden in het nieuwe seizoen van ‘Met 4 in bed’. Volgende week van 17 tot 20 juli 2023 gaan ze op bezoek bij drie andere leuke B&B’s over het hele land en worden de punten uitgedeeld.

Of de felbegeerde ‘Met 4 in bed’-trofee naar Brugge komt, zien we in de finale op donderdag 20 juli op VTM (ook te zien in de app VTM Go). Het originele concept van B&B Royal Swans, waar duurzaamheid én historie hand in hand gaan, sprong VTM in het oog. Griet & Maarten werden dan ook gecontacteerd om mee te doen aan het nieuwe seizoen. Uiteindelijk is het koppel overstag gegaan en ze hebben daar zeker geen spijt van.

Maarten: “Al van het eerste moment was er een toffe klik met alle deelnemers.” Griet: “Het leek wel of we een week met vrienden op kamp waren, van concurrentie was eigenlijk geen sprake.”

Hun verhaal

Twee jaar geleden beslisten de Bruggelingen om het roer radicaal om te gooien. Griet, COO van een beursgenoteerde vastgoedinvesteringsmaatschappij en Maarten, psychotherapeute in AZ St-Jan, durfden de sprong te wagen om tegelijkertijd 2 nieuwe zaken op te starten: een eigen praktijk voor psychotherapie en hun nieuwe B&B. Zonder voorkennis, noch ervaring, maar met heel veel enthousiasme bouwden ze hun Bed & Breakfast uit waar ze hun passie voor de geschiedenis van Brugge op een duurzame manier kunnen doorgeven. Zo is Royal Swans uit zijn zwanenei gekomen! Griet: “Het vergde toch moed om de sprong te wagen naar een voor ons totaal onbekend terrein.”

Het concept

B&B Royal Swans is volledig ingericht met circulaire materialen, waarvan veel is gered van de container (deuren, meubels, verlichting, …). Ook in de uitbating wordt het ecologisch concept maximaal doorgetrokken, zodat de gasten hiervan bewustgemaakt kunnen worden. Na amper een half jaar werden ze reeds trotse eigenaar van de award van TravelMyth dat ze tot de 5% meest ecologische B&B’s in de wereld behoren. Verder zijn alle kamers ingericht in thema van een voor Brugge belangrijke historische figuur: Maria van Bourgondië, Lodewijk van Gruuthuse, Guido Gezelle, Jan van Eyck en Simon Stevin. Maarten en Griet proberen het verblijf voor hun gasten een echte beleving te maken door ze ook mee te nemen in het verhaal van deze historische personen.

Weg van de platgetreden paden

De andere deelnemers konden dit concept wel smaken. Net als de prachtige, minder bekende plekjes, die Griet en Maarten voor hen in petto hadden. Voor de activiteiten maakten ze minder voor de hand liggende keuzes, die wel volledig aansloten bij hun visie. Maarten: “We wilden graag tonen wat er nú in Brugge leeft en mogelijk is, weg van de platgetreden clichématige paden.” Griet en Maarten kunnen terugblikken op een onvergetelijke en fijne week, vol leuke ervaringen, hilarische momenten en vooral de vriendschap van vijf lieve mensen!

 

De nieuwe duo’s houden volgende week als eerste halt in Pelt bij de charmante B&B De Floreffe van Nancy en Jordy. De B&B telt maar liefst tien kamers, maar geen enkele gast komt er aandacht te kort. De trotse eigenaars omarmen elk van hen met hun Limburgse gastvrijheid. Na een korte kennismaking, nemen ze de duo’s mee op sleeptouw door Limburg. “Ik hoop dat jullie de benen goed hebben ingesmeerd en jullie niet te veel hoogtevrees hebben”, lacht Jordy. Welke activiteit heeft het koppel in petto?

Te midden van de Haspengouwse fruitgaarden in Sint-Truiden ligt de gloednieuwe B&B MAM van Nikki en Hugo. Vader en dochter beleven hun vuurdoop in Met Vier in Bed, want slechts een maand geleden stortten ze zich in dit nieuwe avontuur ter ere van ‘mam’. “Je slaapt hier eigenlijk in de voormalige fruitboerderij van mam, waar de spirit van haar echt nog aanwezig is”, vertelt Nikki. “Een grote troef is dat je hier midden in de natuur zit en echt tot rust kan komen. Vanuit alle kanten kijk je uit op de boomgaarden. Dat is heel uniek.”

In de derde aflevering op woensdag worden de gasten met open armen ontvangen door Patrick Poppe in B&B Dendernachten. Hij was 18 jaar lang burgemeester van Zele, maar tegenwoordig vooral trotse ambassadeur van Dendermonde. “Ondertussen run ik de B&B 10 jaar. Het was de woning van mijn grootmoeder, als klein kind kwam ik hier veel op bezoek”, vertelt Patrick. “De eettafel, oude kasten, luchters, schilderijen… stonden hier oorspronkelijk en we hebben geprobeerd die oude stijl te combineren met modern comfort.” Het gezelschap krijgt een rondleiding van Patrick door Dendermonde en als kers op de taart trakteert hij hen op een boottochtje op de Dender.

Aan het einde van de week ontvangen Griet en Maarten de duo’s in één van de mooiste steden van Vlaanderen, in het pittoreske Brugge. Tot een jaar geleden was Maarten psychiatrisch verpleegkunde en Griet COO in een beursgenoteerd bedrijf. Het starten van hun ecologische B&B Royal Swans was een droom voor beiden. “Het grootste deel van onze B&B is gered van de container. We willen aantonen wat je met oude, afgedankte meubels kan doen”, klinkt het bij het duo. “Ook met ons ontbijt doen we dat. We geven de mensen op voorhand een lijstje waarop ze kunnen invullen wat ze graag willen. Op die manier vermijden we dat er te veel zaken weggegooid moeten worden.”

Welk duo haalt deze week de meeste bedjes en steekt dé ‘Met Vier in Bed’-trofee op zak?

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.