Home > Kijk. Afbraak oud zwembad van Wevelgem gisteren van start gegaan

Kijk. Afbraak oud zwembad van Wevelgem gisteren van start gegaan

Geschreven op 27 oktober 2023 om 07:27 door Mario De Wilde

Samen met de medewerkers van de sportdienst en het zwembad, oud-collega’s en partners en vrijwilligers van Big Bang Wetenschapsbad werd op 1 september afscheid genomen van het voormalige zwembad in de Vanackerestraat van Wevelgem, een gebouw dat bijna 50 jaar deel uitmaakte van de lokale dienstverlening. Begin oktober startte de afbraak van het oude zwembad: asbest zorgvuldig verwijderen, elektriciteit afkoppelen en de muren strippen. Alle materialen werden zorgvuldig afgebroken en gescheiden afgevoerd.

Rechte lijn richting open groenzone
De start van die afbraak is gisteren begonnen en zal beperkte hinder met zich meebrengen. Vanaf dan zal de afbraak zichtbaar worden voor passanten en gaat men in rechte lijn richting een open groenzone die aansluiting vindt met het park en richting de Vanackerestraat. Via de Lode de Boningestraat creëren de aannemers een veilige en groene toegang tot de site. Enkele elementen uit het oude zwembad, zoals de reddersstoel, de terrastegels en de startblokken worden geïntegreerd in het nieuwe ontwerp van de groenzone.
Hinder en timing
Het einde van de afbraak staat gepland eind 2023. De start van de aanleg van de groenzone is voorzien voor begin 2024. Bij goede weersomstandigheden zal de groenzone gebruiksklaar zijn in juni 2024. Tijdens deze werken is het pad tussen parking Vanackerestraat en parking Champignonkwekerij afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen via de berceau richting het park. Ook worden enkele parkeerplaatsen achter ’t Bankske ingepalmd voor werfverkeer en om de doorgang richting de grote parking te garanderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.