Home > Keukenteam WZC Ter Linden uit Veurne wint de HSEQ Award én de LiMiMotion-wedstrijd

Keukenteam WZC Ter Linden uit Veurne wint de HSEQ Award én de LiMiMotion-wedstrijd

Geschreven op 18 februari 2019 om 15:49 door Mario De Wilde

Het keukenteam van woonzorgcentrum Ter Linden heeft er een uitstekende maand opzitten. Het startte 2019 met een award voor keukenveiligheid en nu heeft het ook de overwinning gepakt in de LiMiMotion-wedstrijd van Medirest. Dat het keukenteam van WZC Ter Linden een uitdaging niet uit de weg gaat, dat is bekend! Eind 2018 nam het deel aan de HSQ Awards, een wedstrijd van keukenuitbater Medirest. Het kreeg een vragenlijst voorgeschoteld, waarbij de kennis over de veiligheid in de keuken werd getest. Dit ging van voedselveiligheid naar kwaliteitsbewaking tot de persoonlijke veiligheid. WZC Ter Linden maakte geen fouten en kreeg begin januari te horen dat het tot de winnaars behoorde. Het keukenteam wint per werknemer een cheque van 15 euro. De uitdaging zit er nog niet op, want de ploeg wil het ganse jaar ongevalvrij blijven. Dit betekent dat er dus geen arbeidsongevallen, maar ook geen problemen met de voeding mogen voorkomen. Lukt dit, dan wordt de cheque van de HSEQ Award verdubbeld! Medirest organiseert de HSEQ Award om keukenpersoneel op een positieve manier te stimuleren om alert te blijven. De meeste ongevallen gebeuren immers als er op automatische piloot wordt gewerkt. Het effect van de HSEQ Awards is duidelijk. Na drie edities is het aantal keukenongevallen al met een kwart gedaald!

Overwinning in de LiMiMotion-wedstrijd

Mensen met kauw- en slikproblemen een aantrekkelijke en lekkere maaltijd aanbieden. Dat is de uitdaging van LiMiMotion. Vroeger werd alles gemixt tot één puree en erg smakelijk was dat niet. Intussen worden groenten, vlees, aardappelen, rijst of pasta apart gemixt en in een aparte puree aangeboden. Maar dat kan nog beter en dus is er nu LiMiMotion, Liquid Mixed Meal Solution. Het doel is om de gemixte voeding er als een echt gerecht te laten uitzien. Hiermee moet de ondervoeding in woonzorgcentra worden weggewerkt. Om keukens hiervoor te stimuleren, organiseerde Medirest de LiMiMotion-wedstrijd. Het keukenteam ging, samen met de ergotherapeuten en logopedisten aan de slag, zodat de 55 bewoners met kauw- en slikproblemen in WZC Ter Linden op kerstavond een heerlijke maaltijd konden krijgen. Dat is gelukt! Het team presenteerde een pareltje: kalkoenroulade met een gratin en een winterkrans.

Foto: Het keukenteam met burgemeester Peter Roose, schepen van Sociale Zaken Guido Hoste en schepen Jan Verfaillie, Tiny Baillieu (directeur Ter Linden) en Luc Raymaekers (directeur Medirest) – Copyright: Veurne

Het winnende gerecht – Copyright: Veurne

Het gerecht kreeg heel wat positieve reacties, zowel van de bewoners als van de familieleden Om de LiMiMotion-wedstrijd van Medirest te kunnen winnen, moest WZC Ter Linden zoveel mogelijk likes zien te behalen op Facebook. Ook dat ging probleemloos, want meer dan 1700 mensen vonden dit gerecht leuk. Vorige vrijdag bracht Luc Raeymaekers, directeur van Medirest, samen met burgemeester Peter Roose, schepen van Sociale Zaken Guido Hoste en schepen Jan Verfaillie een bezoek aan het keukenteam om hen te feliciteren met deze overwinningen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.