Home > Kersverse schepen uit Knokke-Heist waargenomen achter de vuilniswagen

Kersverse schepen uit Knokke-Heist waargenomen achter de vuilniswagen

Geschreven op 31 januari 2023 om 11:33 door Mario De Wilde

Sinds 1 januari 2023 is Antoine Geerinckx de nieuwe schepen van milieu in Knokke-Heist. Om te ontdekken hoe het eraan toe gaat bij de ophaling van afval nam de nieuwe schepen plaats achter de ophaalwagen. De milieuschepen ging op pad met Jan en Kenneth voor de ophaalronde van restafval en karton en papier in de blauwe zone (centrum Heist).

Na een korte briefing over de veiligheidsmaatregelen en procedures tijdens een ophaling konden ze aan de ophaalronde beginnen. Het was een frisse avond, maar toch ontdekte de schepen al snel dat hij te warm gekleed was. “Het opheffen van de zakken is te vergelijken met een cross-fit training. Veel zakken zijn helaas te zwaar. We hebben met 2 personen op 2,5 uur 7,5 ton afval ingezameld” vertelt Antoine.

Veel burgers zijn zich ervan bewust dat het afval buiten zetten correct moet gebeuren. Helaas wordt papier en karton niet altijd goed samengebonden, waardoor het snel wegwaait bij een beetje wind. “Onze gemeente proper houden, moet teamwork zijn samen met onze inwoners”, oppert Schepen Geerinckx. “Het was verder wel mooi om te zien dat veel mensen ook het werk van afvalophaler appreciëren. Bij bepaalde huizen stond een flesje water of een blikje klaar als bedanking voor de ophaler. Dat doet heel veel plezier”, vult Antoine Geerinckx nog aan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.