Home > Kerstwandelingen’ en ‘Kerstparcours’ in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Kerstwandelingen’ en ‘Kerstparcours’ in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Geschreven op 23 december 2018 om 12:08 door Mario De Wilde

Tijdens de kerstvakantie organiseert de Provincie West-Vlaanderen ‘Kerstwandelingen’ en een ‘Kerstparcours’ in het Zwin Natuur Park (Knokke-Heist). Een Zwingids neemt de bezoekers om 14.30 uur mee door het Zwin Natuur Park. De wandelaars kunnen ‘live’ de slaaptrek van de vogels naar het reservaat beleven. Dit jaar staat de Kerstwandeling in het teken van de ganzen. Grauwe ganzen, brandganzen, kolganzen, enz. komen elk jaar helemaal uit Siberië naar hier gevlogen om te overwinteren. De wandeling wordt afgesloten met een kop warme chocolademelk of glühwein in Zwinbistro ‘The Shelter’. Deelnemers dienen zich op voorhand in te schrijven via de website. In de prijs zijn de geleide wandeling, een warme drank en een hele dag toegang tot het park inbegrepen.

Kerstparcours
Van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari bemannen Zwingidsen de kijkhut en de voederhut. Ze geven de bezoekers uitleg over de vogels die de winter doorbrengen in het Zwin en geven tips over hoe de vogels tijdens de winter te voederen. Kinderen kunnen in het kijkcentrum luisteren naar een sfeervol winterverhaal en een voederketting maken voor vogels in de tuin. De activiteiten van het Kerstparcours zijn inbegrepen in een standaard toegangsticket.

Praktisch – Kerstwandelingen

Data: zaterdag 22, zondag 23, woensdag 26, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december 2018 en woensdag 2, donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2019, om 14.30 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: : -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 6 euro; vanaf 18 jaar: 12 euro online (14 euro aan de kassa).
Inschrijven: vooraf inschrijven via www.zwin.be/kerstwandelingen

In de prijs zijn de geleide wandeling, een hele dag toegang tot het park en een warme drank inbegrepen. Water- en winddichte kledij en rubberlaarzen zijn aangeraden. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Honden zijn niet toegelaten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.