Home > Kennismaken met 30 makers: drie XL-edities van Lokaal Boetiek in Brugge, Doornik en Deerlijk

Kennismaken met 30 makers: drie XL-edities van Lokaal Boetiek in Brugge, Doornik en Deerlijk

Geschreven op 26 oktober 2023 om 07:15 door Mario De Wilde

Dit najaar organiseert Lokaal Boetiek opnieuw drie edities. Traditiegetrouw vindt de aftrap plaats in Uzien in Deerlijk, nadien komen Brugge en Doornik aan de beurt. Tijdens de nocturne op zaterdag kunnen de bezoekers sfeervol kennismaken met meer dan 30 makers. Zij brengen een mooi en heel gevarieerd aanbod: juwelen, houten objecten, chocolade, breiwerk, kledij, keramiek, leder, accessoires, kaartjes, … Het zijn één voor één makers met een groot hart voor hun ambacht. Dit zou ik onderaan bij praktische info zetten: Je kan er op zaterdag 4 november terecht van 17 tot 21 uur en op zondag 5 november doorlopend van 10.30 tot 17 uur.

Dit najaar pakt Lokaal Boetiek uit met 3 XL-edities waarvan twee op een nieuwe locatie
Kennismaken met de lokale maker blijft centraal staan bij Lokaal Boetiek. De gepassioneerde makers maken van de gelegenheid gebruik om te netwerken en hun creaties meer bekendheid te geven bij een breed publiek. Door de tweedaagse edities krijgen nu nog meer bezoekers de kans om de beurs te bezoeken.

Deerlijk is en blijft de thuisbasis
Ilse: ‘Op zaterdag 4 november kunnen bezoekers langskomen vanaf 17 tot 21 uur. We gingen x jaar geleden van start in Deerlijk en houden traditiegetrouw de eerste Lokaal Boetiek in Uzien. De plaatsen zijn telkens heel gegeerd dus we mogen heel wat makers verwelkomen. De makers weten dat het hier goed is. Ze verwelkomen jou heel graag op deze gezellige avondmarkt. Er is een bar met Happy Cava Hour van 18 tot 19 uur. Op zondag 5 november zijn we open van 10u30 en 17u00.’

Twee nieuwe locaties: stadshallen in Brugge en La Petite Fabriek in Froyennes

Voor het tweede jaar op rij trekt Lokaal Boetiek naar Brugge. Met de stadshallen als locatie wordt het wellicht een prachteditie. Dit jaar trekken de makers ook over de taalgrens tot in Doornik. La Petite Fabriek in Froyennes is een unieke, sfeervolle vierkantshoeve.

Lokaal kopen
Op de boetieks weet je van wie je koopt en wat de filosofie achter een product is. De unieke stukken werden met liefde voor het ambacht gemaakt. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie, eerlijke producten met een mooi verhaal. Op Lokaal Boetiek vind je ongetwijfeld het ideale eindejaarsgeschenk.

Meer dan een markt
Lokaal Boetiek is ook een plek waar gezelligheid troef is en je kan genieten van een drankje in de bar. Foodtruck Coche Limón zorgt voor heerlijke nacho’s, burgers en wraps. Op zondagnamiddag kan je smullen van verse wafels.

Praktisch:
Ingang op Lokaal Boetiek is gratis.

-Lokaal Boetiek Deerlijk: zaterdag 4 november (17 tot 21 uur) en zondag 5 november (10.30 tot 17 uur) in Uzien (De Cassinastraat 10C, Deerlijk).
-Lokaal Boetiek Brugge: zaterdag 18 november (11 tot 18 uur) en zondag 19 november (10.30 tot 18 uur) in het Belfort in Brugge (Jan Garemijnzaal, Markt 17, Brugge)
-Lokaal Boetiek Doornik: zaterdag 25 november (14 tot 17 uur) en zondag 26 november (10.30 tot 17 uur) in La Petite Fabriek in Froyennes (16, Rue du Moulin, Doornik)

Je vindt alle praktische info en een overzicht van de standhouders ook terug op onze website: www.lokaalboetiek.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.