Home > Jonge uitvinders testten hun ‘Knuffelpraatmachine’ in Brugge en zagen dat het goed was

Jonge uitvinders testten hun ‘Knuffelpraatmachine’ in Brugge en zagen dat het goed was

Geschreven op 11 juni 2019 om 19:54 door Mario De Wilde

In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseerden drie onderwijsniveaus ‘droommachines’ gedurende één school/academiejaar.

1. Idee: Kinderen lager onderwijs bedenken een droommachine.
2. Ontwerp: Studenten hoger onderwijs ontwikkelen hiervoor een concept.
3. Machine: Leerlingen technisch secundair onderwijs bouwen een werkend prototype van deze droommachine.

MyMachine Vlaanderen is een initiatief dat ondernemingszin, creativiteit, STE(A)M vaardigheden, talentontwikkeling en kruisbestuiving wil stimuleren binnen alle onderwijsniveaus (lager-, hoger-en secundair onderwijs) in een unieke context van projectgebaseerd maakonderwijs. Meer dan 400 leerlingen uit 20 scholen gingen afgelopen schooljaar samen aan de slag om briljante droommachines én een droomgame te realiseren. Howest, de hogeschool West-Vlaanderen (Kortrijk) en Hogeschool PXL Limburg (Hasselt) deden mee als hoger onderwijsinstellingen met studenten van diverse bacheloropleidingen: Industrieel productontwerpen, Digital Arts&Entertainment, Elektromechanica, Elektronica-ICT, Grafisch Ontwerp en Lerarenopleiding. Vorige week kregen de jonge uitvinders van het 4de leerjaar van het Sint-Lodewijkscollege, Spoorwegstraat in Brugge hun ‘Knuffelpraatmachine’ te zien. Howest student Industrieel productontwerpen Janne Cherlet maakte het ontwerp en realiseerde deze machine in samenwerking met leerlingen van het Technisch instituut Heilige Familie (Maricolen) in Brugge.

De Knuffelpraatmachine
Probleem: Soms vertellen we onze knuffel dingen die niemand anders weet. We willen heel graag met onze knuffel kunnen praten.
Oplossing: Een machine die de knuffel nieuwe functies geeft waardoor kinderen en jongeren ermee kunnen communiceren voor lange tijd.
Concept: De kinderen voeren gesprekken met de knuffel in de knuffelpraatmachine. Deze gesprekken worden vertaald in leuke interacties zodat de kinderen een fictieve dialoog kunnen aangaan met hun knuffel.

De uitvinders: Sint-Lodewijkscollege, Spoorwegstraat in Brugge – 4de leerjaar
De ontwerper: Janne Cherlet – Student Howest Bachelor Industrieel Productontwerpen – 3de jaar
De makers: Technisch instituut Heilige Familie (Maricolen) in Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.