Home > Jong Male opent zondag nieuw voetbalavontuur in 2de provinciale met knaller tegen Roeselare

Jong Male opent zondag nieuw voetbalavontuur in 2de provinciale met knaller tegen Roeselare

Geschreven op 2 september 2022 om 14:51 door Mario De Wilde

Na een bijzonder spannende inhaalrace is Jong Male bij Brugge afgelopen seizoen naar tweede provinciale gepromoveerd. Een nieuw sportief avontuur met veel vraagtekens wacht en laat nu net de eerste competitiewedstrijd een knalaffiche zijn want Club Roeselare komt overmorgen zondag om 15 uur op bezoek naar de Brieversweg. Trainer Stijn Desmet van Jong Male vindt deze affiche in ieder geval een heel goede testcase én een indicatie om te zien wat zijn jongens waard zijn. Stijn: “Het klinkt natuurlijk als een huizenhoog cliché maar we hebben inderdaad met deze opener tegen de gewezen eersteklasser niets te verliezen. Het is trouwens de bedoeling dat we morgen van onze eigen sterkte uitgaan, ook al is Club Roeselare torenhoog favoriet voor de titel. We hebben een aantal speler van Beernem aangetrokken die de huidige trainer van Roeselare (n.v.d.r. Kenny Verduyn) heel goed kennen, maar dat is het zowat. We willen eigenlijk de match zo onbevangen als kan tegemoet kijken en we gaan ook geen extra tactische dingen bedenken.” Stijn Desmet hoopt met zijn team een rustig seizoen in tweede provinciale te draaien en mikt naar een plaats zowat halfweg de klassering. Desmet: “Er zijn vier à vijf teams die door iedereen genoemd worden als grote kanshebbers. Ik denk daarbij aan Zwevezele, Dosko Beveren, Heist, Bredene met twee opmerkelijke aankopen en uiteraard Club Roeselare.”

Het zijn drukke dagen voor voorzitter Guido Vandille als we hem polsen naar de komst van deze Belgische en West-Vlaamse grootmacht uit Roeselare. Guido Vandille: “Ik vind deze opener tegen zulk een illustere tegenstander een cadeau voor Jong Male. We hebben morgen niets tegen te verliezen en we kunnen bovendien enorme ervaring op doen. Alles wat puntengewin oplevert, zou fantastische zijn voor spelers, bestuur en supporters. Het kan al een goede barometer voor ons seizoen worden. We hopen in ieder geval op veel volk voor deze blikvanger. Ruim tien jaar geleden speelde de ploeg in het Schierveldestadion nog, onder leiding van Luc Devroe, in eerste klasse. Sterker nog, in 2005 speelde het zelfs nog Europees. Sowieso zullen we al meer supporters over de vloer krijgen tegenover vorig jaar. Elke reeks hoger brengt ook steeds meer fans mee en ik verwacht uit Roeselare toch ook wel een tweehonderdtal meegereisde supporters. Bovendien leeft de match duidelijk in Brugge.”

Wat kanshebbers betreft, sluit de voorzitter zich nauw aan met de trainer: “Zwevezele, Dosko Beveren, Bredene en Roeselare zullen het onderling met elkaar uitvechten wat de titel betreft. En er zijn altijd wel ploegen die er onverwacht bovenuit steken. Als wij met Jong Male een achtste plaats ambiëren, dan denk ik dat we een gezonde voorspelling maken. We hebben heelwat kwaliteit erbij gehaald, we hebben wat maturiteit in de ploeg gebracht en de voorbereidingswedstrijden waren bijzonder hoopgevend, al ben ik me er heel goed van bewust dat matchen waarbij het echt om de knikkers gaat, helemaal anders zijn. In ieder geval zullen we in de toekomst zeker geen zotte dingen doen. Ook met de komst van Roeselare niet. We hebben zondagmiddag eerst nog een lunch met onze trouwe sponsors, die we niet genoeg kunnen bedanken, daarna ontvangen en begeleiden we het scheidsrechtertrio en hopen dat onze kantine goed draait. Trouwens, we trachten al onze relaties steeds goed, menselijk en vooral correct te houden, niet alleen naar onze spelers, supporters en sponsors toe maar bijv. ook met de scheids- en grensrechters. We hebben in heel West-Vlaanderen op dat vlak een heel goede reputatie. We praten voor en na de match nog zelden over het wedstrijdverloop zelf. We zien vaak liever de mens achter de scheids- en grensrechter dan in zijn hoedanigheid van referee. De menselijke kant dus….Een voorbeeld daarvan wil ik je daaromtrent nog graag meegeven: scheidsrechters mogen op het einde van hun sportieve loopbaan in de provinciale reeksen altijd een match kiezen waar ze nog graag willen fluiten. Welnu, Jong Male is daar altijd bij. Daar zijn we best fier op…”

Supporters die deze topwedstrijd graag willen bijwonen: aanvang 15 uur zondag 4 september. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.