Home > Jong Male geen kampioen in 2de provinciale na knotsgekke drawn tegen Daring Brugge: 5-5

Geschreven op 28 april 2024 om 19:41 door Mario De Wilde

Voor doelpunten (97) moest je dit seizoen zeker op Jong Male Brugge zijn maar de groenwitten slikten er ook opvallend veel (53). Weliswaar spektakel elk weekend en dat was deze namiddag niet anders tegen de buren van Daring Brugge. Enkele minuten voor tijd stond Jong Male nog 5-4 voor maar toen scoorden de bezoekers de gelijkmaker na een heel betwistbare buitenspelfase. In die laatste minuten gingen de poppen nog aan het dansen met twee rode kaarten voor Jong Male: zowel Simoens als Verhelst kregen rood onder de neus geduwd. 5-5 en vermits de tweede Houthulst de bezoekers uit Heist met 5-0 inblikten, kroonden die zich op de valreep tot kampioen in tweede A. Een knotsgekke ontknoping van een al even bizarre eindfase waarbij de eerste drie ploegen drie matchen op rij verloren. En dus geen bekroning dit jaar voor de 50-jarige viering van Jong Male. Houthulst eindigt de competitie met één punt voorsprong op Jong Male. Koekelare is derde. En Darin Brugge wist zich door dit gelijkspel van haar kant te redden.

Doelpunten: 18′ Cleenwerck 0-1, 24′ Vanthorre 1-1, 28′ Vyncke 1-2, 31′ Dobbelaere 1-3, 37′ Verhelst 2-3, 44′ Verhelst 3-3, 47′ Simoens 4-3, 60′ Cleenwerck 4-4, 72′ Belpaire 5-4, 90′ Cleenwerck 5-5.