Home > Johan Durnez uit Waregem ontving ereteken van Ridder in de Leopoldsorde

Johan Durnez uit Waregem ontving ereteken van Ridder in de Leopoldsorde

Geschreven op 1 december 2022 om 15:44 door Mario De Wilde

De Sint-Paulusschool campus VTI kondigde met trots aan dat Zijne majesteit koning Filip, op voordracht van de Eerste minister en op voorstel van de Vlaamse minister van onderwijs, haar
(oud-)collega Johan Durnez het ereteken van Ridder in de Leopoldsorde verleende. Dit ereteken komt toe aan leerkrachten met een lange en trouwe loopbaan én met een bijzondere verdienste.

Johan krijgt dit ereteken omwille van zijn jarenlange inzet voor herinneringseducatie op verschillende campussen van de Sint-Paulusschool. Vanuit een grote gedrevenheid en met veel passie zette hij verschillende projecten op met onze leerlingen: het Ozzie wozzie project, de Lancaster herdenking, de herdenking op Anzac day, enz. Om de leerlingen van het beroepssecundair onderwijs te bereiken werkte hij de projecten steevast op een zeer aanschouwelijke manier uit. De beleving stond centraal waardoor de boodschap binnen kwam bij deze jongeren.

Het monument voor het bombardement op de fabriek Gernay, gerealiseerd door de leerlingen metaalbewerking, vormde mede dankzij Johan een tastbare herinnering in het Waregemse straatbeeld. Deze projecten moeten iedereen er, meer dan ooit, bewust van maken dat we de vrede moeten koesteren en beseffen dat ze nooit een verworvenheid is.

Sinds dit jaar is Johan met pensioen, maar dat weerhoudt hem allerminst om zijn jonge opvolgers met raad én daad bij te staan om deze projecten verder te zetten. Het ereteken werd eergisteren dinsdag 29 november 22 om 17 u plechtig overhandigt door de burgemeester van de stad Waregem samen met de schepenen Neirycnk, Iacopucci en Kerkhove op de Campus VTI in  Waregem.

1 reactie

Joachim Archie
Geschreven op 2022-12-07 16:51:11
We zijn trots op onze collega. bedankt voor het fijne artikel het team van de Sint-Paulusschool campus VTI

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.