Home > JOBexpo in KTA Brugge gaf klare kijk op de materie solliciteren

JOBexpo in KTA Brugge gaf klare kijk op de materie solliciteren

Geschreven op 28 februari 2019 om 21:21 door Mario De Wilde

Afgelopen dinsdag vond een sollicitatiebeurs of JOBexpo plaats in KTA Brugge voor de laatstejaars (6 ASO, TSO, KSO en 7 BSO) van de school.. De organisatie gebeurde in samenwerking met het HR-kantoor Auxilios. Doel is dat de leerlingen hun sociale vaardigheden ontwikkelen en klaargestoomd worden voor sollicitatiegesprekken.

Solliciteren doe je zo!

Tijdens de JOBexpo, die doorging in de sportzaal van KTA Brugge, moesten de leerlingen effectief solliciteren bij een aantal vooraf aangeduide bedrijven. Op die manier wordt de werkelijkheid zoveel mogelijk nagebootst. Voorafgaand aan deze beurs, werden de leerlingen in de loop van januari al met een sollicitatietraining, gegeven door een HR-consultant van Auxilios, klaargestoomd om hun competenties aan de bedrijven te presenteren.
Het doel was om de zesde- en zevendejaarsleerlingen op een interactieve en originele wijze kennis te laten maken met de do’s & dont’s van een sollicitatiegesprek. Ook werd tijdens deze training belang gehecht aan de noodzakelijke voorbereiding voor het sollicitatiegesprek. Heel wat bedrijven zijn bereid om deel te nemen aan de JOBexpo: Politie, Ardo, Verhelst Bouwmaterialen, Bpost, Joris Ide nv, Geysen, AZ Sint-Jan, PepsiCo, Woodwize, TE Connectivity, Educam, CNH, Grafoc, Westvlees, Atelier Dumon …

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.