Home > Jeugdraad Ledegem trakteert jeugdbewegingen op gratis ontbijt op Dag van de Jeugdbeweging

Jeugdraad Ledegem trakteert jeugdbewegingen op gratis ontbijt op Dag van de Jeugdbeweging

Geschreven op 10 oktober 2023 om 10:09 door Mario De Wilde

Op vrijdag 20 oktober is het Dag van de Jeugdbeweging! De Ledegemse jeugdraad trakteert die ochtend alle jeugdbewegingen uit de gemeente op een lekker ontbijt. Leden en leidinggevenden van de jeugdbewegingen worden op vrijdagochtend verwelkomd vanaf 6 uur om te genieten van een heerlijk ontbijt, bestaande uit koffiekoeken en warme chocomelk. Bovendien krijgen ze een exclusieve DVDJ-badge als aandenken. Het ontbijt zal plaatsvinden op 3 verschillende locaties in de deelgemeentes, zodat iedereen daarna gemakkelijk naar school kan gaan.

“Op Dag van de Jeugdbeweging staat de hele dag in thema van vriendschap en plezier. Alle jeugdbewegingen roepen dan hun leden, leiding en oud-leiding op om die dag vol trots in hun uniform naar school of het werk te gaan. De jeugdraad moedigt deze samenhorigheid uiteraard graag aan. Zowel kinderen uit het lager onderwijs als studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs zijn vrijdag 20 oktober vanaf 6 uur welkom om hun gratis ontbijt en gadget op te halen. Ook oud-leiding die op weg is naar het werk mag zeker aansluiten.”, aldus schepen van jeugd Emiel Debusseré.

Met het oog op de veiligheid en het beperken van extra vervoer worden de ontbijten op drie verschillende locaties georganiseerd. De Ledegemse jeugdbewegingen zullen samen kunnen ontbijten op de parking van De Kring, vlakbij VBS De Peereboom en Methodeschool Bloei!. Voor de Chiro en KSA in Sint-Eloois-Winkel zal het ontbijt doorgaan op het pleintje tussen de muziekschool en DE L!NK, op wandelafstand van VBS De Groeitoren.

In samenspraak met VBS De Binding in Rollegem-Kapelle zal daar voor alle leerlingen in uniform een koek, sapje en badge voorzien worden tijdens de speeltijd van 10 uur.

Ook na school of het werk worden de leden en leiding van de jeugdbewegingen nog in de bloemetjes gezet. Met de steun van de jeugdraad organiseren de twee Ledegemse jeugdhuizen die avond nog leuke activiteiten om deze dag feestelijk af te sluiten. In jeugdhuis Chaplin is er van 18 uur tot 20 uur een kidsfuif met springkasteel en vanaf 22 uur mogen de (jong)volwassenen hun dansbenen bovenhalen op de halve liter fuif. Jeugdhuis Den Traveir organiseert een silent disco met lokale DJ’s uit Chiro, KLJ en Den Traveir. Tijdens de kinderdisco, tussen 17 uur en 20 uur, zijn de koptelefoons beschikbaar voor de jongste leden. Vanaf 20 uur kunnen ze worden doorgegeven aan de oudere leden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.