Home > JCI Waregem heeft een nieuwe voorzitter en zoekt nieuwe leden onder het jaarthema ‘Goesting’!

JCI Waregem heeft een nieuwe voorzitter en zoekt nieuwe leden onder het jaarthema ‘Goesting’!

Geschreven op 25 juli 2022 om 15:28 door Mario De Wilde

Op 1 augustus 2022 gaat het nieuwe werkingsjaar van start bij JCI Waregem. Eind vorige maand werd Michiel Vandewalle verkozen als voorzitter voor de afdeling. Hij volgt hierbij uittredend voorzitter Tom Lamont op. “JCI staat voor Junior Chamber International en is ook wel gekend als ‘De Jonge Kamer’. Het is een internationale vereniging met lokale afdelingen wereldwijd. Leden zijn jongeren tot 40 jaar oud die in de buurt van Waregem wonen en ondernemend zijn. Al wil dit niet zeggen dat al onze leden zelfstandigen zijn”, vertelt kersvers voorzitter Michiel Vandewalle.

Michiel Vandewalle, zelf verkoopingenieur voor recycling projecten bij het Waregems bedrijf Lybover, is 33 jaar en woont in Waregem. In 2016 leerde hij JCI kennen en werd hij lid. “Onze vereniging zet vooral in op vormingen, lokale projecten, netwerken, bedrijfsbezoeken en internationale congressen. Misschien nog belangrijker en de rode draad bij dit alles is nieuwe kennissen en vrienden leren kennen. Dit in de eigen afdeling, maar ook ver daarbuiten.” Michiel, zelf op dit moment op vakantie in Zuid-Frankrijk, onderstreept dat dit laatste geen holle woorden zijn. “Deze week ben ik uitgenodigd bij iemand die ik leerde kennen op een Europese Conferentie in Brugge, in juni dit jaar. Toen ik Sébastien beter leerde kennen en het over de vakantieplannen ging, bleek dat mijn vakantiebestemming, vlakbij Béziers in Frankrijk, zijn thuisstad is. Zelf is hij lid van JCE (Junior Chambre Economique) de Béziers.”

“Internationale contacten zijn erg interessant om naar de wereld te kunnen kijken zonder oogkleppen. Maar het zijn de eigen kleine lokale projecten die vooral impact hebben. Jaarlijks organiseren we in september de World Cleanup Day, waarbij we in ons eigen Waregem zwerfvuil ruimen en de problematiek aankaarten. Een ander groot lokaal project staat momenteel nog in de stijgers.”

Michiel Vandewalle wil dit jaar als voorzitter onder andere inzetten op ledengroei. “JCI heeft heel veel te bieden voor nieuwe leden. Er worden erg professionele vormingen aangeboden, unieke bedrijfsbezoeken, maar ook leuke feestjes. Je krijgt de kans om zelf projecten te organiseren waarbij fouten maken mag. Of zoals wij het bij JCI zeggen: ‘Learning by doing’. Daarom koos ik voor het jaarthema ‘Goesting’. Geïnteresseerde leden met goesting mogen zich altijd melden!”, sluit Michiel Vandewalle af. JCI Waregem vergadert elke 3e donderdagavond van de maand. Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met JCI Waregem via sociale media of via www.jciwaregem.be.

Foto: Michiel Vandewalle (rechts) ontvangt de voorzittershamer uit handen van zijn voorganger Tom Lamont (links)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.