Home > JCI Brugge maakt tientallen kinderen blij met een Kerstcadeautje

JCI Brugge maakt tientallen kinderen blij met een Kerstcadeautje

Geschreven op 15 december 2018 om 18:29 door Mario De Wilde

JCI Brugge sloeg vandaag de handen in elkaar met JCI Aalst en JCI Dendermonde om kinderen, die in minder gunstige omstandigheden opgroeien, een mooi kerstgeschenk te kunnen aanbieden. Via diverse acties en giften werd uiteindelijk 5.500 EUR ingezameld door de drie organiserende afdelingen. Voor de Brugse regio werd een samenwerking afgesloten met vzw De Patio, vzw solidariteit met vluchtelingen, vzw Ûze Plekke en vzw Wieder, die zorgen voor de verdeling van de geschenken. “Het concept bestaat al een aantal jaren in andere landen.”, licht Nele De Roos toe. “Vorig jaar gingen de afdelingen van JCI Aalst en JCI Dendermonde hiermee aan de slag. Het kriebelde meteen om dit gemeenschapsproject ook in Brugge uit te rollen. Onze globale doelstelling lag op 3.000 EUR. Dat hebben we dankzij royale giften ruim overstegen.”

Juist terecht
“Op zaterdag 15 december verzamelden de leden van JCI Brugge in het Immaculata om de talrijke cadeautjes in te pakken”. Aan het woord is Joke Ysenbaert. “Bij het nuttigen van een glûhwijntje en een braadworst werden de aangekochte cadeautjes verdeeld per leeftijd, geslacht en gezin. Zo komt elk cadeautje zeker juist terecht.”
Sponsorverantwoordelijke Sofie Decramer kon Lien Fonteyne, zelf Jaycee en eigenares van de Biovita-winkels, overtuigen om een duit in het kerstzakje te doen, zodat de cadeautjes konden samengesteld worden uit hun assortiment van educatief verantwoord speelgoed. Meggie Decroock laat weten dat JCI Brugge dit project zeker wil herhalen. “De geldelijke en morele steun die we van overal ontvingen toont aan dat mensen echt nog geven om hun medemens. De gedachte aan de glimlach bij de kinderen als ze de cadeautjes openen is voor ons een onbetaalbare ‘dankuwel’.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.