Home > Jazzper Van Papeghem vertelt je in zijn boek ‘Bio, logisch’ alles over bio en natuurlijke wijnen

Jazzper Van Papeghem vertelt je in zijn boek ‘Bio, logisch’ alles over bio en natuurlijke wijnen

Geschreven op 23 januari 2019 om 20:02 door Mario De Wilde

Bruggeling Jazzper Van Papeghem, Beste Sommelier van België 2017 en Head Sommelier van het beende tweesterrenrestaurant De Jonkman schrijft het eerste boek over biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen in het Nederlandse taalgebied. Wijnliefhebbers – en zijn we dat niet allemaal? – zien vaak door de bomen het bos niet meer. Biologisch is in de keuken en bij de meeste mensen thuis al lang geen onbekende meer, eerder een must, maar de wijnen lijken in ons aankoopgedrag wat achterop te hinken. Bio-wijnen kennen vandaag een resolute doorbraak. Wijnhuizen kiezen meer dan ooit en vastberaden voor de wijn van de toekomst… én van het heden. Een natuurlijke vruchtbare bodem is immers de beste garantie voor een druivenoogst die leidt tot een gezond eindproduct met een unieke, zuivere smaak. Gezondheid! hervindt bij het toosten zijn ware betekenis.

Jazzper Van Papeghem gaat dieper in op de verschillen tussen biologische, biodynamische en natuurlijke wijn. Hij leert ons doorheen de vele facetten van de wijnbouw waar het verschil wordt gemaakt. Daarnaast presenteert hij een persoonlijke selectie van meer dan 300 te ontdekken domeinen zowel in de oude als de nieuwe wijnwereld. Een handig overzicht per land en streek dat beslist tot schitterende ontdekkingen leidt voor wie van (wijn)reizen houdt.
Zeer verhelderend en beslist verrijkend! Dit boek is een echte eye opener en hoort thuis in de bibliotheek van elke rechtgeaarde wijnliefhebber.

Technische fiche van het boek
24 x 19,5 cm
160 p, hard cover
+130 illustraties
Nederlandse editie
978-90-5856-610-2
EUR 24,95
Uitgegeven door Stichting Kunstboek

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.