Home > Jana Spenninck uit Ieper heeft de mooiste kattentattoo uit 103 deelnemers

Jana Spenninck uit Ieper heeft de mooiste kattentattoo uit 103 deelnemers

Geschreven op 26 november 2021 om 17:46 door Mario De Wilde

Jana Spenninck uit Ieper werd geloot uit meer dan honderd tattoo inzendingen. Zij kreeg op vandaag een nieuwe kattattoo tijdens een live tattoo sessie in de tentoonstelling POES. Hoe de kat de mens vangt. Het Yper Museum lanceerde tussen 1 juli en 31 oktober 2021 de wedstrijd KATTATTOO. Mensen met een tatoeage van hun kat werden opgeroepen om deel te nemen. Wie een foto stuurde met bijhorend verhaal, maakte kans op een nieuwe tatoeage, uiteraard van een poes. Met deze actie zet het museum de baseline van de tentoonstelling POES. Hoe de kat de mens vangt, in de verf. Je kat graag zien en ermee scoren op Instagram is één ding. Een tattoo laten zetten, dat is het toppunt van betovering. Tattooartiest Jo Scappini zette de nieuwe tattoo in de tentoonstellingslocatie zelf.

Veel inzendingen

Uiteindelijke bezorgden 103 mensen een afbeelding van hun kattattoo aan het museum. Het gaat om heel wat indrukwekkende lichaamskunstwerken. Op de vraag waarom de deelnemers hun kat vereeuwigden op hun lichaam, kwamen heel diverse antwoorden. Een tattoo als eerbetoon aan een overleden poes, als uiting van grenzeloze kattenliefde, een statement als crazy catlady, of omwille van het sensuele, eigenzinnige en grillige karakter van een kat.

Jana Spenninck

Eind oktober trok een onschuldige hand de kattattoo van de Ieperse Jana Spenninck als winnaar. Haar inzending toont ons een zwarte kat in combinatie met een hartfilmpje. “Ik heb deze laten zetten omdat ik een zwarte kater heb geadopteerd uit het Ieperse dierenasiel. De EKG staat dan voor mijn werk als verpleegster dat ik heel graag doe” , zegt Jana die werkt in het Jan Yperman Ziekenhuis. Jana gaat verder: “Ik hoorde praten over KATTATTOO bij Tattoo Wendy in Menen en waagde meteen mijn kans. Met succes! Ik ben trots dat ik een nieuwe tatoeage krijg op deze fantastische locatie in de Lakenhallen. De tattoo symboliseert mijn vriendschap met mijn kat Minou.” De nieuwe tattoo ontwierp Jana samen met tatoeëerder Jo Scappini uit Gent. “Ik bezorgde Jo een foto van mijn hand en van Minou. Heel straf wat ze op basis van twee foto’s heeft gemaakt. In de tattoo zie je ook het thema van de tentoonstelling ‘Hoe de kat de mens vangt’ verwerkt” aldus Jana.

Tattoos in POES

Wie de andere inzendingen wil bekijken kan terecht op onze website of op de tentoonstelling POES zelf. Alle kattattoos kregen er een plaats, naast topwerk van onder meer Ervinck, Vanfleteren en Raveel. De tentoonstelling loopt nog tot 16 januari 2022 in het Yper Museum. “Met kattattoo maakt het Yper Museum haar imago als modern, participatief museum waar. Mooi om te zien hoe de museummedewerkers bij iedere tentoonstelling of publieksactiviteit proberen out of the box te denken en zich maximaal inzetten om een zo divers mogelijk doelpubliek te bereiken met allerlei vormen en uitingen van kunst”, aldus Dimitry Soenen – Schepen van musea

1 reactie

rudi zutterman
Geschreven op 2021-11-30 20:18:00
proficiat

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.