Home > Jaarlijkse uitreiking van De Pluim door vzw Vrienden van het GO! in Brugge

Jaarlijkse uitreiking van De Pluim door vzw Vrienden van het GO! in Brugge

Geschreven op 1 mei 2024 om 11:35 door Mario De Wilde

De vzw Vrienden van het GO! heeft afgelopen zondag de jaarlijkse uitreiking van De Pluim georganiseerd, een evenement dat sociale verdienstelijke leerlingen in de schijnwerpers zet. Deze editie was het de beurt aan leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs. Het evenement vond plaats in het Atheneum Brugge, waar tal van genodigden, waaronder vertegenwoordigers van lokale overheden, schooldirecteuren en enthousiaste supporters, samenkwamen om deze bijzondere leerlingen te eren.

In zijn verwelkomingsrede benadrukte de voorzitter, Dicky Antoine, de essentie van solidariteit en engagement, waarden die inherent zijn aan het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en die de vzw tracht te ondersteunen. Na een inspirerende toespraak over de kracht van het onderwijs om de wereld te verbeteren, volgden muzikale intermezzo’s van Jasmine en Amelie McGuinness, getalenteerde zussen en oud-leerlingen van het Atheneum Brugge.

De keynote speech werd geleverd door Axel Vander Brugghen, een trotse oud-leerling en OKAN-coördinator van KTA Brugge. Hij belichtte het belang van het erkennen van alle jongeren in het onderwijs, inclusief degenen die soms over het hoofd worden gezien, zoals OKAN-studenten. Zijn woorden waren een oproep tot meer inclusiviteit en begrip binnen het onderwijssysteem.

Na deze inspirerende momenten was het tijd voor het hoogtepunt van de ochtend: de uitreiking van De Pluim aan de meest sociaal verdienstelijke leerlingen. Zes middelbare scholen uit de regio hadden elk een bijzondere leerling of leerlingen voorgedragen, en de lofbetuigingen waren hartverwarmend.

Sienna Demulder van Maerlant Atheneum, Luna Feiticeiro Jeronimo van KTA, en Yentl Gobeyn van De Passer werden geëerd voor hun buitengewone inzet voor hun schoolgemeenschap, elk op hun eigen unieke manier.

Natan Knockaert van Eureka Torhout, Marte Kellner van Atheneum Brugge, en het trio Ine Monbaliu, Frée Flamen, en Firdaous Karim El Idrissi Lemfarrak van MAKZ Knokke werden ook gehuldigd voor hun uitzonderlijke bijdragen aan het creëren van een inclusieve en liefdevolle omgeving voor iedereen.

Daarnaast werden twee scholen beloond met financiële steun van de vzw Vrienden van het GO! voor hun innovatieve schoolprojecten die de waarden van gelijke kansen en sociale inclusie bevorderen. De Troostkoffer van De Passer en de Middag Movers van ’t Klavertje De Haan ontvingen respectievelijk €500 en €1000 om hun projecten verder te ontwikkelen.

1 reactie

Eli Noë
Geschreven op 2024-05-01 13:56:38
Een prachtig initiatief! Meer dan nodig in onze moderne samenleving.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.