Home > J. Bernardt, Admiral Freebee en Kids With Buns maken affiche Cactusfestival compleet

J. Bernardt, Admiral Freebee en Kids With Buns maken affiche Cactusfestival compleet

Geschreven op 21 maart 2024 om 08:53 door Mario De Wilde

De affiche van Cactusfestival 2024 is compleet. J. Bernardt, het soloproject van Balthazar frontman Jinte Deprez, Belpop icoon Admiral Freebee, het experimentele electro/rock outfit BEAK> en De Nieuwe Lichting-alumni Kids With Buns vervolledigen de affiche van deze 41ste editie. Wie er nog wil bij zijn deze zomer in het Minnewaterpark moet snel zijn. Na de tickets voor zondag 14 juli, gaan de tickets voor zaterdag 13 juli nu ook razendsnel. Een gewaarschuwd m/v/x is er twee waard!

Jinte Deprez, bekend als de helft van het singer-songwriter duo van Balthazar, maakt sinds enkele jaren solo-uitstapjes onder zijn alter ego J. Bernardt. Met dit project verlaat Deprez het vertrouwde pad van de indierock en verkent hij wegen die leiden naar electronica, r’n’b, hiphop en zelfs gospel. Op zondag 14 juli stelt hij zijn nieuwe plaat ‘Contigo’ voor op Cactusfestival.
Nog eentje uit de belpop-gallerij: Admiral Freebee. Het alter-ego van Tom Van Laere geldt al meer dan twee decennia als één van de meest artistiek vrijgevochten rockers des vaderlands. Met zijn debuutalbum uit 2003 en singles als ‘Rags’n’Run’ en ‘Einstein Brain’ veroverde hij meteen het hart van gitaarminnend België. Zijn rauwe en onversneden liveshows deden de rest. Album na album blijft Freebee zichzelf heruitvinden en experimenteren, zonder het vuur in z’n rock’n’roll hart te doven. Daarenboven staat hij met z’n band garant voor alle ingrediënten die een concert tot een echte én intense beleving kunnen maken. Uitkijken naar zondag 14 juli!

Het Britse trio BEAK>, met Geoff Barrow van Portishead in de rangen, combineert motorische krautrock met flarden psych en uitstapjes naar prog en bouwde daarmee in 15 jaar tijd een hondstrouwe fanbase uit. Hun ritmische en tegendraadse liveshows zijn even dansbaar als bevreemdend en draaien op de energie van drie topmuzikanten die gewoon lekker hun zin doen. Te zien op zaterdag 13 juli in het Minnewaterpark.
Het indieduo Kids With Buns trapt het festival af op vrijdag 12 juli met hun frisse en radiovriendelijke muziek die balanceert tussen melancholie, kracht en kleur. Live zorgt hun dynamiek, mooi verdeeld over sfeervolle gitaren en een unieke, ontwapenende, androgyne stem, voor dé ideale zomeravond soundtrack.

Tickets & info
Zondag 14 juli is ondertussen volledig uitverkocht. Er zijn momenteel wel nog dag– en 2-dagentickets voor vrijdag 12 juli en/of zaterdag 13 juli te koop via www.cactusfestival.be. Op die dagen kan je o.a. ook Patti Smith, Brittany Howard, Warhaus, Bazart, Brihang, Cat Power, De Jeugd van Tegenwoordig, Het Zesde Metaal en Compact Disk Dummies aan het werk zien.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.