Home > Izegemse bibliotheek lanceert reispas voor kinderen en jongeren

Izegemse bibliotheek lanceert reispas voor kinderen en jongeren

Geschreven op 30 juni 2020 om 09:08 door Mario De Wilde

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren een reispas afhalen in de bibliotheek. “Met de actie willen we de kinderen stimuleren en uitdagen om zes boeken te lezen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “De coronacrisis had ook een stevige impact op kinderen en jongeren. Door de tijdelijke sluiting van scholen en bibliotheken hadden ze de voorbije maanden veel minder kansen om met boeken in contact te komen. Er werden creatieve alternatieven aangeboden, van afhaalbibs tot digitale lees- en leerplatformen, maar uiteraard zijn er ook daar drempels. De zomer wordt voor velen een thuisblijfvakantie en dat biedt kansen voor de bibliotheek”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle.

“Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen tussen 1 juli en 31 augustus in de bibliotheek een reispas afhalen met zes leestrips, waar telkens een genre bij hoort van historische boeken en dierenverhalen tot strips… Ze worden dus uitgedaagd om deze zomer zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze zes stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek”, aldus schepen Himpe. “Met deze actie wil de bibliotheek meer kinderen stimuleren om te lezen en hen aansporen om genres buiten hun comfortzone te verkennen”, vult Nicolas Cappelle aan. “Bovendien wil de bib zichzelf in de kijker zetten als dé plek om deze zomer de vrije tijd zinvol in te vullen.”

Mooie prijzen
“Ten laatste op 31 augustus worden alle reispassen verzameld in de bibliotheek. De organisatie Iedereen Leest  organiseert een grote loting en voorziet een mooie prijzenpot.  Maar ook de Izegemse stadsbibliotheek voorziet een aantal leuke prijzen en loot al enkele winnaars uit tijdens de zomervakantie”, besluit bibliotheekschepen Himpe.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.