Home > Izegem zet van 16 tot 23 mei zwaar in op ‘verbinden’ tijdens Week van de Opvoeding

Izegem zet van 16 tot 23 mei zwaar in op ‘verbinden’ tijdens Week van de Opvoeding

Geschreven op 16 april 2024 om 07:13 door Mario De Wilde

Van 16 tot 23 mei is het de Week van de Opvoeding. Het thema dit jaar is ‘in verbinding’. Ook in Izegem staan die week verschillende activiteiten op het programma, van interactieve workshops tot boeiende lezingen. Dit jaar richt de Week van de Opvoeding zich op het creëren van verbinding: tussen organisaties die rond opvoeding werken, tussen professionals en vrijwilligers, en tussen gezinnen onderling. “Via laagdrempelige ontmoetingsmomenten en activiteiten willen we connectie en ontmoeting stimuleren”, vertelt schepen van Huis van het Kind Ann Van Essche.

Tijdens de Week van de Opvoeding organiseert Huis van het Kind Izegem in samenwerking met de Gezinsbond en de stadsbibliotheek verschillende activiteiten waarbij deelnemers meer leren over opvoeden en opgroeien. “Zowel ouders en grootouders als iedereen die met kinderen en jongeren werkt, is van harte welkom om deel te nemen”, zegt maatschappelijk werker Nathalie Vandeperre.

Programma Week van de Opvoeding

Op donderdag 16 mei opent Sara Van Gysegem, journalist bij de Gezinsbond en moeder van drie, de reeks activiteiten met de gratis lezing ‘Typisch Tieners’. Op zaterdag 18 mei heet de bibliotheek haar kleinste bezoekers welkom tijdens de gratis Boekstartdag. Van 10.15 tot 11.15 uur ontdekken peuters, kleuters en kinderen tot 10 jaar hoeveel plezier je aan boeken kan beleven.

“Dinsdag 21 mei geeft Hanne Demeulenaere een interactieve lezing genaamd ‘Help, mijn kind doet lastig’. De lezing focust op het gedrag van jonge kinderen tussen 1 en 8 jaar oud. Tickets voor deze lezing kosten 3 euro. Op woensdag 22 mei kunnen (groot)ouders en (klein)kinderen van 14 tot 17 uur gezelschapsspelen ontdekken in de bib”, vertelt schepen van bibliotheek Kurt Himpe. Deelnemen aan de gezelschapsspelletjesnamiddag (inlcusief een hapje en een drankje) is gratis.

Ervaringsdeskundige Leander Verdievel vertelt op donderdag 23 mei over zijn hobbelige onvruchtbare hindernissenparcours. Zijn verhaal en dat van vele anderen diende als inspiratie voor de Eén-reeks ‘De Club’. Tickets voor de lezing kosten 5 euro.

De Week van de Opvoeding wordt op zaterdag 25 mei afgesloten met een workshop ‘Dansen met je peuter’, voor ouders met peuters van 2 tot 3 jaar. De activiteit stimuleert op een speelse manier de motorische ontwikkeling en creativiteit.

Meer info en inschrijven: www.izegem.be/weekvandeopvoeding

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.