Home > Izegem trekt budget om grote evenementen te organiseren met de helft op

Izegem trekt budget om grote evenementen te organiseren met de helft op

Geschreven op 20 februari 2024 om 10:17 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Izegem trekt fors meer geld uit voor enkele grote evenementen in de stad. Het verhoogt de toelage van vijf grote evenementen met maar liefst 50 procent. “Izegem bezit een schat aan prachtige verenigingen die sinds 2023 meer werkingssubsidie ontvangen. Daarnaast zorgen verschillende organisaties voor heel wat succesvolle evenementen die onze stad doen bruisen”, vertelt schepen van financiën Tom Verbeke. De stad stelt nu extra middelen ter beschikking om de continuïteit en kwaliteit van die grote evenementen te waarborgen.

Organisatoren van verschillende grote evenementen krijgen een extra financieel duwtje in de rug via een verhoogde nominatieve toelage. Concreet gaat het om Kachtem Ommegang, Bosmolensfeesten, Izegem Klinkt, Izegem Koers en de Rhodesgoed wandel- en fietstweedaagse. Hun toelage wordt met maar liefst 50 procent verhoogd.

Izegem Klinkt ontvangt 2500 euro, de Rhodesgoed fiets- en wandeltweedaagse 5000 euro en de organisatoren van Kachtem Ommegang en de Bosmolensfeesten ontvangen elk 6000 euro. De organisatie van Izegem Koers ontvangt een toelage van 12 500 euro. “Café’s die deze zomer willen deelnemen aan de Dulle Dunderdagen, ontvangen elk 600 euro, een verhoging van 200 euro”, vertelt schepen van evenementenbeleid Lisbet Bogaert. “Evenementen vormen het kloppend hart van onze stad. Met de toekenning van deze nominatieve toelage willen we organisatoren ondersteunen om hun evenement nog beter of groter te maken.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.