Home > Izegem organiseert begin november tweede editie van ‘Word jij 1 van de 100?’

Izegem organiseert begin november tweede editie van ‘Word jij 1 van de 100?’

Geschreven op 24 oktober 2022 om 15:21 door Mario De Wilde

In 2021 lanceerde de stad Izegem een nieuw zwerfvuilproject: ‘Word jij 1 van de 100?’. De actie viel zodanig in de smaak dat ze in 2022 een vervolg krijgt. “We verdelen Izegem opnieuw in 100 stukjes en vragen onze inwoners om een stukje van het grondgebied proper te maken”, vertelt burgemeester Bert Maertens.

De zwerfvuilactie loopt dit jaar van 31 oktober tot 13 november 2022. Elke inwoner kan een stukje van de stad claimen om proper te maken. “Vorig jaar werden de 100 vakjes razendsnel geclaimd door tientallen Izegemse gezinnen, vriendengroepen, verenigingen, … Snel zijn is dus de boodschap”, vertelt projectmedewerker klimaat Thomas Segers.

Inschrijven

De inschrijvingen voor de zwerfvuilactie lopen via www.izegem.be/zwerfvuilactie. “De deelnemers claimen zelf een vakje en geven aan met wie ze opruimen”, legt burgemeester Maertens uit. “De stadsdiensten bezorgen de deelnemers nadien het nodige opruimmateriaal.” Het pakket bestaat uit grijpstokken, hesjes, handschoenen en witte vuilniszakken. De hoeveelheid materiaal is afhankelijk van het aantal deelnemers binnen het opruimgebied. De technische dienst van de stad komt de witte vuilniszakken tweemaal ophalen: op dinsdag 8 november en op dinsdag 15 november.

Grijp je rijk

Wie deelneemt aan de zwerfvuilactie maakt kans op een mooie prijs. “Via het ‘schijt je rijk-principe’ zal een onschuldige hand 10 winnende vakjes aanduiden. De personen die dat vakje claimden, worden beloond met een Izegem Kadobon ter waarde van 100 euro”, besluit Thomas Segers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.