Home > Isa D’hondt uit Brugge wint de Gaverprijs 2022 van Waregem

Isa D’hondt uit Brugge wint de Gaverprijs 2022 van Waregem

Geschreven op 17 januari 2022 om 14:38 door Mario De Wilde

Voor de 19de keer al biedt cc De Schakel, het stadsbestuur van Waregem en de Waregemse cultuurraad een platform aan beginnende kunstenaars om mee te dingen naar één van de belangrijkste prijzen voor schilderkunst in de Benelux: De Gaverprijs. Ruim 114 kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland vonden hun weg naar de stad van het paard en lieten drie van hun werken beoordelen door de vakkundige jury onder leiding van Jo Coucke. Voor deze editie werden 17 kunstenaars geselecteerd voor de tentoonstelling in cc De Schakel, onder wie de 3 laureaten.
De winnaar van deze editie werd de Brugse Isa D’hondt. Juryvoorzitter Coucke omschreef haar werk als volgt: “In haar zeer consistente inzending van drie acrylschilderijen brengt Isa D’hondt een ogenschijnlijk eenvoudige beeldtaal die ondanks de intensieve picturale realisatie die eraan ten grondslag ligt, niet vermoeid overkomt maar integendeel een aantrekkelijke frisheid behoudt.”

Zij mocht het prijzengeld van 5000 euro in ontvangst nemen en krijgt een solotentoonstelling in Bruthaus Gallery in 2023. Het winnende werk ‘Toch’ van 2020 wordt opgenomen in het kunstpatrimonium van stad Waregem.
Marie-Sophie Beinke uit Antwerpen werd bekroond met de tweede prijs (2500 euro), de Nederlandse Tineke Roelofs kaapte de derde prijs (1000 euro) weg en de enige man in het gezelschap Filip Anthonissen uit Gent kreeg een eervolle vermelding.
De tentoonstelling van de laureaten en de geselecteerde werken loopt nog tot 27 februari in de hal van cc De Schakel en is elke dag geopend van 10.00-17.00u.
Expo Gaverprijs 2022
– nog t/m zondag 27 februari 2022
dagelijks open van 10.00u tot 17.00u
– CC De Schakel, Schakelstraat 8, 8790 Waregem
– Gratis toegang – Mondmasker is verplicht
Foto: van links naar rechts: Jo Coucke (juryvoorzitter); Dave Van Robays (directeur cc De Schakel); Tineke Roelofs, Isa D’hondt; Pietro Iacopucci (Schepen van cultuur): Marie-Sophie Beinke; Filip Anthonissen; Jo Neirynck (schepen van jeugd, burgerzaken en onderwijs) © Yani Beel

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.