Home > Is Ruiselede straks een landmark rijker?

Is Ruiselede straks een landmark rijker?

Geschreven op 18 februari 2019 om 13:14 door Mario De Wilde

Wie via de Aalterbaan naar Tielt rijdt, zal er binnenkort niet naast kunnen kijken: het bedrijfsgebouw van Vervaeke wordt gehuld in een opvallend jasje! Dat het gebouw een metamorfose ondergaat, heeft alles te maken met hun recente fusie met Tapes&Banners, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gevelbekleding. Hierdoor heeft Vervaeke – dat reeds bestaat uit Vervaeke Agri en Vervaeke Industrial – er een derde pijler bij: Vervaeke Artextile. Vervaeke is in essentie producent van regelbare en vaste windzeilen die ingezet worden in de landbouwsector. Daarnaast produceert en monteert Vervaeke ook constructies met technisch textiel voor bedrijven die stof, regen, wind, vogels of temperatuurschommelingen willen weren. Dankzij de fusie met Tapes & Banners uit Dottenijs, hebben ze nu ook de kennis in huis om zich te specialiseren in architecturale textiel- en membraanconstructies. En dat maken ze onmiddellijk duidelijk door hun eigen bedrijfsgebouw in een nieuw jasje te hullen.

Hoe gaat het eruit zien?

Momenteel huist Vervaeke in een betonnen bedrijfsgebouw: strak maar met weinig karakter. Volgende maand komt daar echter verandering in. Tegen de gevel komt er een façade in technisch textiel die van het gebouw pelt en zo verwijst naar de gelaagdheid van het bedrijf. Het ontwerp kwam er in overleg met het architectenbureau DMOA uit Leuven en het Nederlandse adviesbureau Tentech. “Het leuke aan gevelbekleding is dat je in een mum van tijd een bedrijfsgebouw kunt opleuken met een façade die een identiteit geeft en een verhaal vertelt”, aldus Matthias Matelaer, CEO van DMOA Architects. Dat het landbouwverhaal van Vervaeke ook weerspiegeld wordt in hun eigen gevelbekleding mag je vrij letterlijk nemen: op de façade zal het landschap gespiegeld worden dat zich aan de overkant van de Aalterbaan bevindt. Zo wil het bedrijf zijn hart voor de landbouwsector in de verf zetten. In de inkomhal van het gebouw komt nog een membraanstructuur die als licht zal fungeren.

Opendeurdag

Ben je benieuwd om het bedrijf en zijn fabriek van dichterbij te leren kennen? Op zaterdag 16 maart zetten ze tussen 10u en 17u hun deuren open voor het grote publiek.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.