Home > Internationale Yogadag in Brugge op 20 juni met virtuele sessies

Internationale Yogadag in Brugge op 20 juni met virtuele sessies

Geschreven op 1 juni 2021 om 16:30 door Mario De Wilde

Naar ondertussen jaarlijkse traditie organiseert de Stad Brugge op zondag 20 juni de Internationale Yogadag. Omwille van de geldende coronamaatregelen gaat die deze keer virtueel door. Concreet gaan deelnemers doorlopend via livestream verschillende sessies kunnen volgen. In samenwerking met de yogapartners Yoga Ilse Philips, Yoga Aura Saha, Pure-Yoga, YogametJoke, Toverwijsje en Yoga Nirmla brengt de Stad de internationale Yogadag één dag vroeger dan de rest van de wereld naar zijn burgers.

“Dat is een bewuste keuze”, legt schepen van Sport Franky Demon uit. “Een vrije zondag is veel meer dan werkdag maandag het ideale moment om tot rust te komen en je lichaam in balans te brengen.” 21 juni, de langste dag van het jaar, werd enkele jaren geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Yogadag. “Vanuit de Stad speelden we daar op in door het rustgevende aspect van yoga te combineren met de pracht van onze stadsparken”, vervolgt Demon.
“Maar omdat op het moment van de organisatie de geldende coronomaatregelen het niet toelieten om het op die manier te brengen, hebben we moeten schakelen. Toch vonden we het in deze bizarre tijden belangrijk om onze Bruggelingen nog iets aan te bieden. En we zijn heel blij dat we de Internationale Yogadag op deze originele manier kunnen brengen. Meer dan ooit hebben we immers nood aan zen.”

Van 9u tot 17u30 worden via livestream doorlopend verschillende sessies georganiseerd, van dynamische Yoga over ouder-kind Yoga tot Critical Alignment Yoga. Voor alle leeftijden en voor elk wat wils. Deelname is volledig gratis, inschrijven is niet nodig. Blijf in je bubbel of grijp je knuffelcontact vast. Doe mee vanuit je kot of installeer je in de tuin.

De link naar de livestream komt online vanaf 20 juni om 8u30 op https://www.brugge.be/internationale-yogadag

Programma Internationale Yogadag 20 juni 2021

9.00: Live Yin-yoga met Ilse
http://ilsephilips.be/

11u20: Ouder-kind Yoga (van 4 tot 10 jaar) met Els
www.yogaaurasaha.wordpress.com

13.00: Vinyasa Yoga met Eline
https://www.pure-yoga.be/

14.10: Dynamische Yoga met Joke
Facebook: YogametJoke

15.20: Kundalini Yoga en meditatie met Lieselot
www.toverwijsje.be

16.30: Critical Alignment Yoga met Nicole
www.yoganirmla.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.