Home > Inner Wheel Brugge ‘t Vrije schonk € 9500 weg aan zes Brugse organisaties

Inner Wheel Brugge ‘t Vrije schonk € 9500 weg aan zes Brugse organisaties

Geschreven op 10 januari 2024 om 13:19 door Mario De Wilde

Zes organisaties met een warm hart voor Brugse mensen in moeilijke situaties hebben zopas een financieel steuntje in de rug ontvangen van Inner Wheel Brugge ’t Vrije. Diane de hertogh, Inner Wheel: “Het totale som die we dit jaar mogen uitreiken bedraagt dit jaar is 9.500 euro. Voor sommige organisaties zoals de MUG helikopter is dit een beperkt deel van hun totale werkingsbudget, voor andere maakt deze bijdrage een groot verschil.”

Organisaties zoals de MUG helikopter en ‘Binnenstad’ mogen al vele jaren rekenen op de hulp van Inner Wheel. Een nieuweling in het rijtje is ‘Vier het leven’, dat fungeert als gratis taxi- en begeleidingsdienst om minder mobiele mensen naar theater, optredens, … te brengen. Dit zijn senioren die vaak vaste klanten waren van theater en culturele evenementen, maar nu minder mobiel zijn en op hun cultuurhonger blijven zitten.

Lilliane Debaene, voorzitter ‘Vier het leven’: “Deze bijdrage helpt mensen die alleen zijn, mensen die in een woonzorgcentrum wonen, in serviceflats en thuis. Ze worden opgehaald door de vrijwilligers die samen met hen de uitgekozen cultuuractiviteit beleven. Velen hadden die jaren niet meer kunnen beleven. Nu krijgen ze opnieuw de mogelijkheid.” ‘Vier het leven’ wil met de bijdrage van Inner Wheel de eigen promotie naar senioren en vrijwilligers opkrikken aan de hand van folders.

Diane de hertogh, Inner Wheel: “De overige organisaties zijn de MUG helikopter en Binnenstad, dat kinderen en gezinnen met een moeilijke thuissituatie helpt, door bij hen advies of tijdelijk onderdak te geven. Daarnaast helpen we nog drie andere organisaties die mensen met een beperking of een kwetsbaarheid ondersteunen.”

Deze drie organisaties zijn:

‘De puzzel’ is een vriendengroep voor mensen met jongdementie en hun partners, die samen activiteiten organiseren.

‘Gedreven vrienden – Toontjes huis’ biedt kinderen met een beperking huisvesting, zorg en ondersteuning

‘Huis met vele kamers’ is een ontmoetingsplek voor mensen met psychische kwetsbaarheid, hierbij worden ze ondersteund door professionals.

Inner Wheel Brugge ’t Vrije zamelt fondsen in voor goede doelen. Traditioneel leidt dat begin januari tot de uitreiking van de cheques. Nog dit: Inner Wheel Brugge ’t Vrije is een serviceclub voor vrouwen en een Brugse afdeling van de internationale Inner Wheel-familie.

1 reactie

Martine Maene
Geschreven op 2024-01-10 14:34:16
Prachtig initiatief ! Zeer groot bedrag en leuk dat er verschillende doelgroepen mee geholpen worden ! Nog veel succes verder !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.