Home > Inagro opent grootste dakserre van Europa in Roeselare

Inagro opent grootste dakserre van Europa in Roeselare

Geschreven op 24 september 2021 om 14:12 door Mario De Wilde

Met een officiële opening in het bijzijn van internationale experts, wetenschappers en beleidsmakers namen Inagro en Provincie West-Vlaanderen Agrotopia in gebruik.
In het nieuwe onderzoeks- en demonstratieserre in Roeselare zetten ze stappen richting de glastuinbouw van de toekomst en professionele urban farming. Via gebruikersgerichte cocreatie in een realistische context ontwikkelen en verbeteren we innovatieve technologieën.

Met haar locatie vlakbij REO Veiling en in de nabijheid van de producenten en afnemers van verse groenten vormt de dakserre een uniek knooppunt voor kennisuitwisseling en demonstratie. We kijken er dan ook naar uit om jou binnenkort uit te nodigen voor een studiedag of demomoment in Agrotopia. Hou je mailbox in het oog! Brand je al van verlangen? Lees dan zeker verder!
Kom naar “Agrotopia, een festival van de toekomst”
Gelukkig hoef je helemaal niet lang te wachten om Agrotopia te ontdekken! Aan de voet van de serre creëert Provincie West-Vlaanderen van 25 september tot en met 3 oktober het speelse ‘Agrotopia, een festival van de toekomst’. Tijdens het festival kan je op ontdekkingstocht naar nieuwe smaken, productieprocessen en vindingrijke innovaties met TV-maker en comedian Lieven Scheire, comedian Henk Rijckaert en wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel. Ze delen met jou hun passie voor wetenschap en cureren voor het festival een expo met interactieve installaties en spannende shows. Je krijgt er ook de kans om onze unieke dakserre als eerste te ontdekken. Met uitzondering van de show van Lieven Scheire zijn alle activiteiten gratis. Reserveren is wel noodzakelijk. https://www.agrotopia.be/tickets/#ticket-info.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.