Home > In Zonnebeke kunnen tuutjeskindjes hun sabbeltje kwijt in de enige echte tuutjesboom

In Zonnebeke kunnen tuutjeskindjes hun sabbeltje kwijt in de enige echte tuutjesboom

Geschreven op 6 september 2022 om 10:55 door Mario De Wilde

“Ken jij die boom in het park van Zonnebeke? Weet je, daar wonen eekhoorns in! Ken jij die boom, hij is heel speciaal. Hij is versierd met tuutjes, helemaal! Tu-tu-tu-tu-tuutjesboom. Tu-tu-tu-tu alle tuutjes op een rij. Tu-tu-tu-tu-tuutjesboom. Die tuutjesboom krijgt ook een tuut van mij!” Dit is het enige echte ‘Tuttenboomlied’ van Sophie Pelgrims, mits wat aangepast aan Zonnebeke. Ja, want ook in Zonnebeke staat nu een tuutjesboom sinds afgelopen zaterdag 3 september. De boom werd die dag feestelijk ingehuldigd met een voorleesmomentje voor alle dappere kinderen.
Afscheid nemen
Elke ouder weet dat jonge kindjes niet zo graag afscheid nemen van de veilige haven die een tuutje biedt. Maar te lang op een tuutje sabbelen is niet goed voor de tandgroei en spraakontwikkeling van kinderen. De gemeente wil haar kleinste inwoners helpen bij het magisch wegtoveren van hun tuutje. Hierbij komt de hulp van de vriend de ‘Tuutjesboom’ goed van pas. Hij kan het afscheid helpen verzachten.
Een knuffel voor hun tomeloze moed
Het hele jaar door kunnen kinderen in bibliotheek De Letterschuur een lintje komen ophalen om hun tuut op te hangen in de boom. Als beloning voor hun tomeloze moed krijgen ze een welverdiende medaille en een knuffeltje om hen door die eerste tuutloze nachten te loodsen. Bovendien organiseert de bibliotheek jaarlijks in november en mei een voorleesmomentje gekoppeld aan het ophangen van de tuut. De exacte data worden telkens op de websites van de gemeente en de bibliotheek meegedeeld. Je vindt de ‘Tuutjesboom’ rechts naast bibliotheek De Letterschuur, Berten Pilstraat 5, Zonnebeke.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.