Home > In Wervik is officieel het startschot gegeven voor omvangrijke glasvezelwerken

In Wervik is officieel het startschot gegeven voor omvangrijke glasvezelwerken

Geschreven op 18 januari 2024 om 07:18 door Mario De Wilde

Gisteren luidde het officiële startschot voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van netbeheerder Fiberklaar in Wervik. Met een symbolische spadesteek werden de glasvezelwerken ingezet. In Wervik en deelgemeente Geluwe kunnen er zo’n 7.600 adressen aangesloten worden op het netwerk, goed voor 92 kilometer aan glasvezel. Samen met Fiberklaar zet de stad Wervik zijn schouders onder de uitrol van het netwerk van de toekomst. Op 24 januari voorziet Fiberklaar nog een infomoment voor bewoners met aannemer Fyber49. Wervik telt zo’n 7.600 adressen die aangesloten kunnen worden op het glasvezelnetwerk van Fiberklaar. Daarvoor voerde de netbeheerder eind 2023 al een succesvolle informatiecampagne om inwoners te informeren over de mogelijkheden van glasvezel, de infrastructuurwerken en de mogelijkheid om elke aansluitbare woning gratis ‘fiberklaar’ te maken.

Het is aannemer Fyber49 die de werken leidt. Die ging eerder dit jaar al van start met zijn eerste huisbezoeken. De aannemer komt dan langs bij bewoners thuis om te bepalen wat de beste locatie is voor de glasvezelkabel naar de woning, bewoners krijgen vooraf een brief met info in de bus. Na goedkeuring van het verslag van het huisbezoek plaatst de aannemer in een latere fase de fibercontactdoos, waarmee de woning volledig aangesloten wordt op het glasvezelnetwerk.
Eerste spadesteek aan Emiel Gellyncklaan
Wervik geeft nu het officiële startschot voor de glasvezelwerken van netbeheerder Fiberklaar. Dat gebeurde met een symbolische eerste spadesteek op het grasplein aan de hoek van de Emiel Gellyncklaan en de Hellestraat waar ook de fibercabine geplaatst zal worden. Burgemeester en schepen van Openbare Werken, Youro Casier, werd onder andere vergezeld door Karen Van De Woestyne, Head of Marketing and Business Development bij Fiberklaar, Jo Van Gorp, CEO van Fiberklaar, Joeri Vandenberghe, Project Director bij Fyber49 en Pieter Vagenende, CEO van Fyber49.
“We zijn verheugd om samen met de stad Wervik ons glasvezelnetwerk verder uit te rollen. Fiber ondersteunt ons toenemend dataverbruik, en dat komt onze innovatie- en concurrentiekracht in Vlaanderen alleen maar ten goede. Uiteindelijk willen we Vlaanderen volledige digitale vrijheid bieden. We weten dat dat kan met glasvezel”, zegt Jo Van Gorp, CEO bij Fiberklaar.

“We kijken ernaar uit om onze ervaring en ons gedreven team in te mogen zetten voor de aanleg van het fibernetwerk. Met glasvezel maken we de Wervikanen klaar voor de toekomst en bieden we met de stad Wervik en Fiberklaar een antwoord op de verdere digitalisering van onze samenleving”, aldus Pieter Vagenende, CEO van Fyber49.

Gratis aansluiting¹ blijft mogelijk
In het totaal worden er drie fibercabines geplaatst in Wervik die de stad van glasvezel zullen voorzien. Elke woning wordt met een individuele glasvezelkabel vanuit een cabine rechtstreeks aangesloten op het fibernetwerk.
Met de glasvezeluitrol in Wervik zet netbeheerder Fiberklaar zijn ambitie voort om zo veel mogelijk Vlaamse huishoudens en kleine ondernemingen te voorzien van zijn glasvezeltechnologie.
Fiberklaar kende eind vorig jaar alvast een succesvolle informatiecampagne in Wervik. “Onze inwoners hebben enthousiast gereageerd op de komst van het glasvezelnetwerk. Ook als bestuur kijken we uit naar deze investering in onze stad”, vertelt Werviks burgemeester Youro Casier. “Er is een goede samenwerking met Fiberklaar en Fyber49, natuurlijk blijven we erop toezien dat ook in de toekomst alles vlot verloopt.”
Zolang de werken duren, kunnen inwoners een aanvraag indienen om hun woning gratis fiberklaar te maken. Om te weten of je woning aansluitbaar is, kan je de check doen via fiberklaar.be/check-jouw-adres.
Infomoment met de aannemer
Op woensdag 24 januari voorziet Fiberklaar nog een infomoment met aannemer Fyber49, in Zaal Oosthove, Speiestraat 32, 8940 Wervik. Bewoners zijn doorlopend welkom tussen 14u en 18u.
Over Fiberklaar
Het Vlaamse fibernetwerkbedrijf Fiberklaar streeft ernaar om zijn ‘Fiber to the home’- technologie (FTTH) naar zo veel mogelijk Vlaamse woningen en kleine ondernemingen te brengen, en op die manier ‘fiberklaar’ te maken. Fibertechnologie brengt glasvezel tot binnen in de woning en laat een supersnelle en stabiele communicatie toe. Fiberklaar biedt een glasvezelnetwerk aan voor elke internetprovider die zijn diensten via fiber wil aanbieden. De hoofdzetel bevindt zich in Gent.
Algemene voorwaarden
¹ Gratis aansluiting op het netwerk van Fiberklaar. Indien je een abonnement afsluit bij een deelnemende provider naar keuze kan die je een activeringsvergoeding aanrekenen. Contacteer de deelnemende provider voor meer informatie.

Foto v.l.n.r.: Margaux Deconinck (Project Manager Construction Fiberklaar), Pieter Vagenende (CEO Fyber49), Karen Van De Woestyne (Head of Marketing and Business Development Fiberklaar), Youro Casier (burgemeester en schepen van Openbare Werken Wervik), Tom Vantomme (teamcoach Openbaar Domein Wervik), Yves Obin (schepen van Wonen en Duurzaamheid, Omgeving en Stadsvernieuwing Wervik), Tom Durnez (schepen van ICT, Mobiliteit en Communicatie Wervik), Jo Van Gorp (CEO Fiberklaar), Annemie Vos (algemeen directeur Wervik), Joeri Vandenberghe (Project Director Fyber49)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.