In Roeselare kan je straks ook brood met rode tarwe eten, met dank aan bakker Kris Goegebeur
Dankzij bakker Kris Goegebeur kan je straks in Roeselare proeven van brood dat gemaakt werd van rode tarwe. Het gaat om een tarwevariëteit die in Duitsland en Oostenrijk wel vaker voorkomt, maar in ons land slechts zelden gekweekt wordt. Daar hoopt Kris verandering in te brengen. “Vier stengels had ik in het begin. Jaar na jaar vermenigvuldigde ik dat en twee jaar geleden ben ik met een kilootje zaad naar onderzoekscentrum Inagro gestapt in Beitem. Nu zijn we twee jaar later en de oogst zit er net op. Van die oorspronkelijke 100 gram zijn we nu naar bijna 900 kilo gegaan. Een deel daarvan brengen we straks naar landbouwer Steven Van Hyfte in Sint-Laureins. Hij gaat twee hectare uitzetten. Een ander deel gaan we wellicht zondag al laten vermalen bij Laurens Verheughe van Hostens Molen in Ruiselede. Dat gaan we dan gebruiken bij CVO CREO, bij Nico en Katrien en bij mijn persoonlijke workshops.” Met dank aan Mandelnieuws/ Foto Bert Feys