Home > In Roeselare kan je je buurt straks opvrolijken met een gratis kerstboom

In Roeselare kan je je buurt straks opvrolijken met een gratis kerstboom

Geschreven op 4 oktober 2022 om 08:41 door Mario De Wilde

Roeselare pakt uit met de actie ‘Kerstboom in je buurt. Vrolijk jouw buurt tijdens de wintermaanden op met een gratis kerstboom’. Je kan een gratis kerstboom aanvragen om jouw buurt wat extra sfeer te geven deze winter. De boom is 2,5 tot 3 meter hoog en heeft een afgezaagde stam (dus geen wortel, pot of sokkel).

Waar mag je de boom plaatsen?
De kerstboom is voor de hele buurt. Je plaatst ze dus buiten (dat is ook brandveiliger en daarom verplicht), op een goed zichtbare plaats op het openbaar domein.

Zorg dat de boom veilig staat, zodat er geen hinder is voor het verkeer (de boom mag het zicht van weggebruikers niet belemmeren) of voor voetgangers: er moet steeds een vrije doorgang van 1,20 meter zijn langs de boom.

De boom plaats je ook stevig, zodat deze niet kan omwaaien. Let wel: je mag de boom niet vastmaken aan verkeers- of verlichtingspalen.

Wanneer worden de bomen geleverd?
De kerstbomen worden begin december geleverd. De specifieke timing delen we mee als alle aanvragen binnen zijn. We leveren de kerstboom op duidelijk omschreven plaatsen. Als we de boom kunnen leveren op een plaats waar ze geen voorbijgangers hindert, hoef je niet thuis te zijn voor de levering.

Wanneer worden de bomen opgehaald?
Je kan de kerstboom laten ophalen door de stadsdiensten. De boom moet vrij zijn van alle versiering voor de ophaling. De ophaling wordt voorzien vanaf half januari, vermoedelijk in de week van 23 januari. Als je de kerstboom wilt laten ophalen, duid je dit aan bij de aanvraag. Je kan ook zelf instaan voor de verwerking van de kerstboom. Je boom moet voor 31 januari opgeruimd zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.