Home > In Roeselare is startschot ‘Zoek de borden van de Mooimakers’ gegeven

In Roeselare is startschot ‘Zoek de borden van de Mooimakers’ gegeven

Geschreven op 16 juli 2020 om 08:32 door Mario De Wilde

Op vijf locaties in Roeselare staan sinds kort borden met daarop enkele werken van cartoonist Filip Cardoen. De werken zijn een ode aan onze Roeselaarse Mooimakers, een blijk van appreciatie voor hun onvoorwaardelijke inzet in de strijd tegen zwerfvuil. Aan de borden werd ook een wedstrijd gekoppeld, leuk voor gezinnen die tijdens de zomermaanden een dagje willen vullen met de fiets of te voet langs leuke locaties in Roeselare én kans maken op een fijn geschenk!

In z’n kunstwerken brengt Filip Cardoen een ode aan de wijkinitiatieven van de Mooimakers door er de eigenheid van hun wijk in vast te leggen. Het gaat over de Krottegem Mooimakers, de Stationsplein Mooimakers, de Waterfront Mooimakers, de Groenpark Mooimakers, de Groenpark Mooimakers en De Ruiter Mooimakers.

Rode draad is Kloentje, de clown. Kloentje houdt niet van zwerfvuil en wil dat alles er netjes bijligt. Dus vertrekt hij op ronde met in de aanslag z’n bakfiets, afvalzakken en z’n grijper. Op verschillende locaties gaat hij zwerfvuil opruimen maar wordt telkens ook verrast door het vele moois in de wijken! Kloentje dankt zijn naam aan vzw Kloen, die zich inzet voor de lach bij zieke kindjes. De bezielers van vzw Kloen, Riet en Geert Deraeve hielpen dit Mooimakers-project mee realiseren.

Ga mee op pad met Kloentje!
De wedstrijd loodst de deelnemers naar de verschillende borden om per bord een 3-tal vragen op te lossen. De wedstrijd is heel kindvriendelijk en met een beetje hulp van de ouders zullen alle vragen vast en zeker kunnen beantwoord worden. Doelstelling is om de deelnemers te laten genieten van de mooie plekjes, maar ook om even stil te staan bij de problematiek van zwerfvuil. Hoe minder zwerfvuil we achterlaten, hoe beter dit is voor de natuur!

Meer informatie?
Op https://net.roeselare.be/nieuwsberichten/wedstrijd-mooimakers vind je een folder alsook het te downloaden wedstrijdformulier. Deelname kan tussen 16 juli 2020 t.e.m. 11 december 2020. In de week van 14 december 2020 worden de winnaars telefonisch verwittigd. De prijsuitreiking vindt plaats op 18 december 2020 samen met de afsluit van het werkjaar van de Mooimakers. Er zijn heel mooie prijzen te winnen,… dus meedoen is de boodschap! We hopen dat jullie ervan genieten en wie weet: worden jullie ook Mooimakers?

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.