Home > In opvolging van burgemeester Dirk De fauw: schepen Franky Demon nieuwe voorzitter van Brugge Plus 

In opvolging van burgemeester Dirk De fauw: schepen Franky Demon nieuwe voorzitter van Brugge Plus 

Geschreven op 20 januari 2022 om 11:20 door Mario De Wilde

Voor Brugge Plus heeft het nieuwe jaar een nieuwe voorzitter in petto. Burgemeester Dirk De fauw delegeert na drie jaar het voorzitterschap aan schepen Franky Demon, die al lid was van het dagelijks bestuur. De burgemeester blijft lid van het dagelijks bestuur en van de bestuursorganen Brugge Plus.

Brugge Plus, opgericht na ‘Brugge 2002: Culturele Hoofdstad van Europa’, brengt leven in de stad en de wijken, met kwaliteitsvolle evenementen en projecten. De vzw speelt ook een verbindende rol in het Brugse culturele veld via cultuurcommunicatie en publiekswerking, jongerencommunicatie, cultuur-toeristisch onthaal en ticketverkoop. De laagdrempelige culturele evenementen en projecten richten zich tot alle bewoners en bezoekers, steeds in een gastvrije sfeer en met oog voor duurzaamheid. Burgemeester Dirk De fauw blikt als een tevreden voorzitter terug op de voorbije drie jaar.

Burgemeester Dirk De fauw: ‘De komende periode zal ik heel wat extra tijd en energie moeten investeren in een aantal belangrijke dossiers voor Brugge. Het gaat om de fusie van de havens van Zeebrugge en Antwerpen, de fusie van de huisvestingsmaatschappijen en het dossier van de ziekenhuizen. Het voorzitterschap van Brugge Plus delegeer ik dan ook aan schepen Franky Demon. Maar ik laat het niet helemaal los, want ik blijf lid van het dagelijks bestuur om de vzw verder van nabij te volgen en te zien evolueren. Brugge Plus is een sterk groeiende vzw met meer dan 40 medewerkers en met heel wat projecten en evenementen zoals Triënnale Brugge, Cirque Plus, Iedereen Klassiek, Krikrak en Wintergloed op de agenda.’

Schepen Franky Demon zetelde al in het dagelijks bestuur en is dus helemaal vertrouwd met het reilen en zeilen van Brugge Plus. Hij is gemotiveerd om de taak van voorzitter op zich te nemen: ‘Ik ben heel enthousiast om als voorzitter Brugge Plus verder te laten groeien en initiatieven uit de grond te stampen. Het team heeft de voorbije jaren al sterk werk geleverd en toonde tijdens de coronacrisis dat ze creatief zijn om mensen toch samen te brengen. Want één van de belangrijkste aspecten aan cultuur en evenementen is dat mensen elkaar ontmoeten. Ik hoop dat we het virus stilaan achter ons kunnen laten en weer volop grote evenementen kunnen organiseren waar iedereen van kan genieten. Want we willen er zijn voor alle Bruggelingen met een gevarieerd aanbod. We hebben alvast een boeiende én uitdagende agenda voor de komende jaren: het vernieuwde Kookeet, de eerste editie van het Reiefestival… maar ook in de vaste waarden zoals Uitwijken, Cirque Plus, Krikrak, Lichtfeest Lissewege,… blijven we energie en creativiteit steken.’

De missie van Brugge Plus is van Brugge een bruisende, levendige en leefbare cultuurstad blijven maken, een plek waar iedereen zich goed voelt en meetelt. ‘Mensen samen laten genieten van cultuur is op een verfrissende manier werken aan gemeenschapsvorming en verbondenheid en daar zullen we, ook samen met de stadsdiensten en de vele culturele en sociaal-maatschappelijke partners, blijven op inzetten’, aldus de kersverse voorzitter.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.