Home > In Oostkamp en Beernem zijn 65-plussers volgende week al aan de beurt voor hun prik

In Oostkamp en Beernem zijn 65-plussers volgende week al aan de beurt voor hun prik

Geschreven op 10 maart 2021 om 18:17 door Mario De Wilde

Heel binnenkort krijgen ook de 65-plussers en risicopatiënten uit Oostkamp en Beernem een oproep om zich te laten vaccineren in De Valkaart. De eerste uitnodigingen voor de oudste groep zijn deze week vertrokken. Bevestig je afspraak en werk zo mee aan een snelle vaccinatie. Wie een uitnodiging ontvangt, wordt gevraagd zo snel mogelijk de afspraak vast te leggen of – voor wie niet gevaccineerd wil worden – deze te annuleren. Zo kunnen we er zeker van zijn dat alle beschikbare plaatsen ingevuld worden. De bevestiging kan online of telefonisch door te bellen naar het callcenter op 050 40 49 40. De medewerkers helpen bij het maken van de afspraak. We versturen daarvoor vanuit de gemeente nog een extra kaartje naar onze 65-plussers. Thuisvaccinatie is nog niet aan de orde. Wie snel gevaccineerd wil worden, verplaatst zich dus het best naar het vaccinatiecentrum.

Hoge vaccinatiegraad

Vaccinatiecentrum De Valkaart kende van bij de start een hoge opkomst. Dit heeft te maken met een hoge bereidheid tot vaccinatie onder de inwoners van Beernem en Oostkamp, maar ook met een goed draaiend callcenter dat zo goed mogelijk de lege plaatsen opvult. Zo komen we tot een snellere vaccinatie en blijft geen vaccin onbenut.

De snelheid waarmee de bevolking gevaccineerd kan worden, wordt volledig bepaald door het aantal beschikbare vaccins. De medewerkers van het vaccinatiecentrum De Valkaart staan paraat om ook grote hoeveelheden vaccins vlot te kunnen verwerken.

Maar weet dat ook de volgorde van oproeping bepaald wordt door de hogere overheid. Dit geldt eveneens voor de wachtlijsten. Het is immers belangrijk zoveel mogelijk binnen dezelfde prioriteitengroepen te blijven

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.