Home > In Menen kan je water besparen dankzij inruilactie douchekoppen

In Menen kan je water besparen dankzij inruilactie douchekoppen

Geschreven op 6 december 2022 om 09:13 door Mario De Wilde

“De aanpak van het energieprobleem is een heel belangrijke pijler geworden in het armoedebestrijdingsplan van de stad Menen. Op het energieloket in het Sociaal Huis en de energiebeurzen in het stadhuis en het Applauws bijvoorbeeld zijn inwoners welkom voor alle mogelijke energievragen. Daarnaast werkt Stad Menen ook aan een reeks maatregelen die een rechtstreekse impact hebben op mensen hun portefeuille. De inruilactie douchekoppen van Stad Menen is zo’n nieuwe maatregel”, zegt schepen van sociale zaken Angelique Declercq.

Een normale douchekop verbruikt zo’n 12 liter water per minuut, terwijl een sproeidouchekop maar 6 liter per minuut verbruikt. Voor een kleine 20 euro kan je een kwalitatief model kopen. Schepen Declercq: “Om iedereen de kans te geven op deze besparing, organiseren we met de stad Menen nu een inruilactie, in samenwerking met Dupont Sanitair. Je kunt je oude douchekop gratis vervangen voor een waterbesparende douchekop. Ga voor 31 maart 2023 naar ’t Toemaatje, het Sociaal Huis, de Lokale Dienstencentra in Menen, Lauwe of Rekkem of het stadhuis en doe jezelf (en het klimaat) een mooi cadeau.”

Foto: Hoofd maatschappelijk werker Frederick Van Maele en schepen Angelique Declercq aan het Onthaal van de site Noorderlaan, waar het Sociaal Huis te vinden is.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.