Home > In Koksijde kan je dit (einde)jaar genieten van 19 lichtspektakels

In Koksijde kan je dit (einde)jaar genieten van 19 lichtspektakels

Geschreven op 30 november 2023 om 09:03 door Mario De Wilde

Wandel van het ene wauw-moment naar het andere. In de kerstperiode, van 16 december tot 7 januari, krijgt Koksijde een make-over met kerstlichten en lichtspektakels. Koksijde is tot in het buitenland bekend voor zijn kerstverlichting. We zochten enkele toppers voor je uit.
Lichttoren doet Koksijde blekken
Een baken net als de majestueuze Van Buggenhoutlaan waarboven dit kunstwerk uittorent. Als vanzelf word je gezogen naar deze toren van licht. Alleen de Hoge Blekker overtreft dit lichtspektakel in de hoogte, maar de pretoogjes van de hoogste duin aan de kust lichten op bij het zien van dit lichtend voorbeeld.
Sint-Idesbald: sfeervolle lantaarns
Wie George Grard zegt, zegt licht. Waar anders dan op het Grardplein konden deze lantaarns geplaatst worden? In de jaren 30 verhuisde de kunstenaar naar de kust waar hij verliefd werd op het natuurlijke licht. Hopelijk word jij nu verliefd op deze lantaarns.
Lichtjesfontein
Het water van de fontein doet de kerstverlichting sprankelen. Wij zijn nu al benieuwd naar de pretlichtjes in jouw ogen. Een paar maanden geleden kreeg het Fabiolaplein een facelift en daardoor komt de fontein nog meer tot haar licht.
Ho ho ho… we gaan retro
De Zeepanne-rotonde gaat de nostalgische toer op. Retrokerstballen waar je niet naast kan kijken, maar hopelijk wel rijden. Gelukkig ben jij vandaag te voet en is dit rondpunt één van je pitstops.
Lichtjes vangen met de N.788
Dit lichtend gevaarte deint alleen nog mee op golven van licht. Garnalen zal hij niet meer vangen, maar misschien wel een paar glimwormen. Onze vissersboot neemt je mee voor een tussenstop op je reis naar het licht. Koksijde by light: lichtjeswandeling in Koksijde-Bad Volg het fonkelende pad: van sprankelende lichtjes aan het gemeentehuis met de ijsbaan tot het Casinoplein waar een lichtinstallatie jouw gekke moves projecteert. Bewonder de kerstbogen op het E. Terlinckplein en geniet van de gezelligheid op het Bad Schallerbachplein. Laat je verrassen door de fonkelende beer en breng je eigen melodie tot leven bij de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk. De verhalen op het Guido Gezelleplein – met een knipoog naar deze dichter – doen je zeker glimlachen.

Tip: stop je vredesboodschap in de brievenbus aan het speelplein in de Lejeunelaan. De mooiste boodschappen krijgen een plekje in het Koksijds infoblad Tij-dingen februari.

– 16 december tot 7 januari, van 16.00 tot 23.00 uur, meer info en plannetje: www.visitkoksijde.be Foto: gemeente Koksijde

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.