Home > In Jonkershove, deelgemeente van Houthulst, zijn ze de werken meer dan beu na opnieuw lekken

In Jonkershove, deelgemeente van Houthulst, zijn ze de werken meer dan beu na opnieuw lekken

Geschreven op 4 oktober 2022 om 08:44 door Mario De Wilde

In Jonkershove, deelgemeente van Houthulst wordt momenteel het kruispunt Merkemstraat – Jonkershovestraat – Mgr. Schottestraat – Steenbeekstraat heraangelegd. Tijdens die werken werd ondermeer een waterleiding en elektriciteitsleiding beschadigd. Nadat op woensdag 28 september de laatste herstellingen werden uitgevoerd door De Watergroep, kon de aannemer op donderdag 29 september de borduren plaatsen op het kruispunt Merkemstraat – Mgr. Schottestraat.
Nieuw lek
Op donderdagavond, na de werken, ontstond er een nieuw lek in de waterleiding ter hoogte van het kruispunt waar eerder die dag borduren werden geplaatst. “Het lek situeerde zich op een doorsteek, een kruispunt waar 2 leidingen samenkomen.” Aldus De Watergroep. Brandweer en De Watergroep kwamen ter plaatse en de defecte leidingen werden afgesloten. Daar het water die uit het lek stroomde dreigde een woning en elektriciteitskast binnen te lopen werd een nieuw geplaatste borduur omver getrokken zodat het water kon weglopen naar de uitgebroken rijweg.
Op vrijdag moest de aannemer de nieuwe borduren terug uitbreken zodat De Watergroep het lek kon herstellen. Vrijdagmiddag was het lek hersteld en de situatie genormaliseerd.
Planning
Halfweg deze week zal het kruispunt geasfalteerd worden en de fietspaden in beton worden gegoten. De uitbraak van de Jonkershovestraat is volop bezig en het deel tot aan de parking frituur zou mee geasfalteerd worden met het kruispunt. Daarna wordt de Jonkershovestraat verder uitgebroken in fases van 50 meter en start de aanleg van de gemeentelijke parking.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.