Home > In Feestzaal Vismijn in Nieuwpoort is het drie dagen Champagne onder de Kerstboom

In Feestzaal Vismijn in Nieuwpoort is het drie dagen Champagne onder de Kerstboom

Geschreven op 23 november 2022 om 11:25 door Mario De Wilde

Liefhebbers van sprankelende bubbels zitten van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december op hun plaats in de feestzaal van de Vismijn, met zicht op de haven, een realisatie van de vzw Champagne aan Zee, getekend voorzitter Marc Hanton, doorgewinterd binnen de wijnsector, en zijn team.

Als Oost-Vlaming kwam Marc Hantson en zijn echtgenote Vera zich in Nieuwpoort vestigen. “Nieuwpoort sprak mij aan omdat er hier altijd iets te beleven of te doen is. Met de vismijn als buur en een boogscheut verder de Noordzee. Gezonde lucht troef. Ondanks een lokaal feestelijk gevulde agenda leek mij dat er toch plaats zou kunnen zijn voor een Champagnegebeuren. Na aangename kennismaking met de stedelijke overheid kwamen we intussen in het voorjaar al tot een leuk Paasfeest”, vertelt Marc Hantson.

KERSTMAN BRENGT CHAMPAGNE

De vzw Champagne aan Zee keek tevreden terug op het Paasgebeuren en werkte intussen in alle stilte aan een Kersteditie. “Onder het motto Champagne onder de Kerstboom willen we met onze Champagneboeren de bezoekers, de Nieuwpoortenaren en de tweedeverblijvers in het bijzonder, verwennen met de eindejaarsfeestdrank bij uitstek, de Champagne. De Champagnehuizen Charles Pougeoise, Damien-Buffet, Guillette-Brest, Henri David Heucq (HDH), Lejeune-Del’Hozanne, Mehlinger & Fils, Néret Vély, Nicolaus Moreau, Philippe Moutardier en Lhuillier stellen drie dagen lang hun beste flessen en speciaal uitgewerkte Kerst-paketten voor. Tussenin is het genieten van diverse optredens. Drie dagen genieten van de feestbubbels kan alleen met het glas Champagne aan Zee, te bekomen bij de ingang aan 6 euro. (Bij reservatie 5 euro).”, geeft Marc Hantson nog graag mee.

VIP FORMULE

De driedaagse start alvast met de officiële opening om 18 u. en voor wie het wenst kan genieten van een VIP Formule (3 glazen Champagne en een waaier van hapjes, aan gereserveerde tafel) aan 25 euro per persoon, enkel op reservatie.

LUXE CHAMPAGNE ONTBIJT

Een van de toppers van de driedaagse is het luxe-ontbijt, op zondag 11 december van 9 tot 11u.30. Marc Hantson: “Dat kan enkel op reservatie, waarbij maximum 150 man mogelijk zijn. Het ontbijt is er eentje om duimen en vingers af te likken: diverse soorten brood, spek en eitjes, zoetigheden, kaas, assortiment charcuterie, zalm, koffie, thée, vers fruit en een dessertbuffet, af te ronden met twee glazen Champagne, dat alles aan uw gereserveerde tafel. Deelnemen kost 30 euro per persoon. Reserveren kan via www.champagneaanzee.be/inschrijvingen.

RUILBEURS CHAMPAGNE CAPSULES

Fervente verzamelaars van Champagnecapsules zijn aan het feest op zaterdag 10 december, vanaf 9 u. 30. De degustaties lopen gewoon door en ’s avonds is er om 19 u. een spetterend optreden van de M.G. Brothers.

GOEDE DOEL

Tijdens de driedaagse is er doorlopende tombola ten voordele van het Goede Doel. Voorzitter Marc Hantson: “De opbrengst gaat naar het Opleidingscentrum voor blindengeleidehonden Koksijde.” Champagne onder de kerstboom: vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december in de feestzaal Vismijn Nieuwpoort. Meer info: www.champagneaanzee.be en info@champagneaanzee.be

3 reacties

Martine Herreman
Geschreven op 2022-11-26 09:12:43
We zien er naar uit voor het champagneontbijt. En om jullie terug te zien. We komen met vieren Dikke knuffel voor jullie tweetjes
Guido Torfs
Geschreven op 2022-11-23 16:06:39
Wij kijken er al naar uit!
marc hantson
Geschreven op 2022-11-23 13:20:51
Super Een bezoek meer dan de moeite

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.