Home > In Basisschool Ter Molen in Menen wilde gisteren iedereen gezien worden

In Basisschool Ter Molen in Menen wilde gisteren iedereen gezien worden

Geschreven op 16 februari 2023 om 07:25 door Mario De Wilde

Basisschool Ter Molen is lid van het Octopusplan. Als Octopusschool doet de school mee aan de campagnes van dit initiatief. Elk jaar in september is er de strapdag (stappen en trappen naar school) en in het najaar loopt de flitscampagne. Met Flits stimuleert men de kinderen en ouders om ook in de winter te blijven stappen en trappen met extra aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid (fluohesje aan, fietslicht aan, helm op,..).
Via klasposters, spaarkaarten en stickers  worden de leerlingen gestimuleerd om goed zichtbaar naar school te komen. Zijn ze in orde dan ontvangen ze een sticker. In basisschool GO! Ter Molen waren er tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie verschillende opdrachten. Zo was er tweemaal controle om te zien of iedereen zijn fluojas draagt om naar school te komen. Er was ook een verkeersbingo.
Telkens er een opdracht goed was volbracht kregen de leerlingen een sticker op hun spaarkaart.

Als laatste opdracht moest iedereen gisteren zo opvallend mogelijk naar school komen. Om 10u25 verzamelden de leerlingen op de speelplaats van de lagere school voor een Flits-feest en was er muziek zijn tijdens de speeltijd. P.S.: komende vrijdag 17 februari is er het jaarlijkse carnavalsfeest op school. Iedereen mag dan verkleed naar school komen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.