Home > In augustus vijf dagen Jubileumeditie kunstroute in Zuienkerke: 40 kunstenaars op acht locaties

In augustus vijf dagen Jubileumeditie kunstroute in Zuienkerke: 40 kunstenaars op acht locaties

Geschreven op 29 juli 2022 om 13:31 door Mario De Wilde

Voor de 25ste keer op rij organiseert de cultuurraad van Zuienkerke een kunstroute doorheen de vlakke polderstreek. Je leest het goed, 25 edities op rij, zelfs de pandemie doorbrak de jaarlijkse zomertraditie niet. In 2022 kan je op acht locaties van het werk van maar liefst 40 kunstenaars genieten – iets wat de organisatoren kunnen realiseren dankzij de samenwerking met galerie Kunst-Klasse in Houtave en de kunstenaars van het collectief jacquART die een thema expo This is not a book in de Pottemaeckershoeve in Meetkerke op touw zetten.

Naast schilderkunst, beeldhouwwerk en keramiek presenteren we dit jaar ook twee fotografen en een textielkunstenares. Annie Allemeesch, administratief medewerker van Zuienkerke: “Net als vorig jaar voorzien we deels een apart fietsparcours langs trage, autovrije wegen om de bezoeker een nog betere ervaring van natuur en cultuur te bieden. We bevelen ook graag de extra activiteiten tijdens het tweede weekend aan nl de Bartholomeusfeesten in Nieuwmunster en de filmavond en lezing in de Pottemaeckershoeve. Het wordt kortom een editie om van te smullen. De folders met handig plannetje vindt u in Zuienkerke en op andere pop-up expo’s in de regio.”

Data 13-14-15-20-21 augustus 2022, telkens van 10u30 tot 18 uur.

De route is zoals gebruikelijk lusvormig – de bezoeker kan aan éénder welke locatie starten en hoeft maar de bewegwijzering te volgen.

1 reactie

Geeraerts
Geschreven op 2023-07-14 21:44:07
is er geen kunstroute in 2023????

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.