Home > Ilyas Vynckier (VIVES) uit Wevelgem in de running voor Bachelorprijs 2022

Ilyas Vynckier (VIVES) uit Wevelgem in de running voor Bachelorprijs 2022

Geschreven op 8 december 2022 om 11:23 door Mario De Wilde

Ilyas Vynckier (VIVES), een pas afgestudeerde bachelor in de elektrotechniek en ICT, is genomineerd voor de Bachelorprijs 2022, een deelprijs van de Vlaamse Scriptieprijs. In zijn scriptie werkte hij aan een project rond ontmijningsdrones. Op 20 december wordt duidelijk of hij de prijs, goed voor 1.500 euro, in de wacht sleept.

Ilias Vynckier liep samen met de Spaanse Erasmus-studente María Luján stage bij een internationaal bedrijf. Hun bachelorproef maakt daar deel uit van een lopend project om ontmijningsdrones te leveren aan de Belgische en Nederlandse marine. Ze ontwikkelden een geautomatiseerde testbank om de prestaties van een deel van de sonar van deze drones te valideren. Die drones kunnen dan zeemijnen opsporen in de oceaan, om zo te zorgen voor veiligere zeeën.

Dankzij zijn sterke onderzoek maakt Vynckier kans op de Bachelorprijs 2022, een deelprijs van de jaarlijkse Vlaamse Scriptieprijs. Met die prijs, goed voor 1.500 euro, bekroont SciMingo vzw een sterke professionele bachelorproef die meteen inzetbaar is in het werkveld. Of Ilyas Vynckier in de prijzen valt, zal blijken bij de uitreiking van de Scriptieprijs op 20 december in het Stadhuis van Brussel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.