Home > IJspret, run, vuurwerk en stempels bij Haandelaars: Wenduine en De Haan brengen wintersfeer

IJspret, run, vuurwerk en stempels bij Haandelaars: Wenduine en De Haan brengen wintersfeer

Geschreven op 4 december 2022 om 12:10 door Mario De Wilde

Ook deze winter staan er opnieuw heel wat leuke activiteiten op de planning in De Haan en Wenduine. Schepen voor toerisme, Marleen De Soete: “Ook deze winter is er in De Haan en Wenduine heel wat te beleven. We werkten een gezellig en sfeervol winterprogramma uit. Uiteraard werden ook maatregelen genomen om alles zo energiezuinig mogelijk te laten verlopen, maar we willen onze inwoners en bezoekers vooral zoveel mogelijk laten genieten tijdens deze eindejaarsperiode.”
Klankvol winters
Ben je nog niet helemaal in kerstsfeer? Dan zijn de kerstconcerten op 17 en 18 december zeker een aanrader! Op zaterdag geeft de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia het beste van zichzelf in het Wielingencentrum in Wenduine, en op zondag kun je in de Sint-Monicakerk in De Haan genieten van een concert van Koen Crucke die voor de gelegenheid ook Hanenaar Frédéric Sempels en opkomend talent Jaydee Hill meebrengt.
IJspret
Vanaf 21 december kun je in het Parkdomein La Potinière in De Haan en op de Markt in Wenduine weer terecht voor winterse gezelligheid! Jong en minder jong kunnen zich uitleven op de ijspistes.

Burgmeester Wilfried Vandaele: “De gemeente nam uiteraard maatregelen om de energiekost van de schaatspistes zo laag mogelijk te houden. Zo zullen de pistes kleiner zijn en – net als vorig jaar – overdekt. Ook kiezen we voor de technisch meest geavanceerde piste, met een dunnere ijslaag en een extra isolatielaag onder het ijs. Zo ligt het energieverbruik beduidend lager. Ook de periode waarop de schaatspistes open zijn wordt ingekort, wat nog een vermindering van het verbruik betekent.”

Er zijn gratis schaatsmomenten op maandag 26 december van 10 tot 12 uur en op zondag 8 januari van 9 tot 12 uur. Wie liever toekijkt kan zich in de winterchalets naast de schaatspistes verwarmen aan een glühwein of warme chocolademelk. In beide winterchalets wordt ook heel wat gezelligs georganiseerd, van themavonden tot live optredens. De volledige programma’s vind je op www.winterindehaan.be en op www.facebook.com/ijspistewenduine. Op de markt van Wenduine komt er ook nog een leuke winterkermis.

Christmas Fun Run
Op vrijdag 23 december lopen we de kerstvakantie in gang met enkele honderden kerstmannen en -vrouwen tijdens de Christmas Fun Run. Uniek om mee te lopen, maar minstens even bijzonder om gewoon te komen kijken!
Het parcours (van 5 of 7,2 km) loopt doorheen het parkdomein La Potinière en de volledige Concessiewijk. Verschillende muziekgroepjes zullen zorgen voor de nodige sfeer en ambiance en nadien is er een spetterende afterparty met DJ Olivier Lemaire.
Authentieke evenementen
Het Sprotjesfeest op 26 december is ondertussen ook een traditionele activiteit geworden. De Tarpoenvissers bakken op de Markt in Wenduine gratis sprot voor iedereen, vanaf 14 uur.
Tijdens het laatste weekend van de kerstvakantie heeft in Wenduine op zaterdag 7 januari om 16 uur de Noordzeeduik plaats. Met een frisse duik het nieuwe jaar in! Op het strand kan je genieten bij het Wenduins Wintervuur van een hapje en drankje.
Vuurwerk
Op zaterdag 7 januari om 18 uur gaat er een traditioneel vuurwerk door op het strand van Wenduine.
De kerstvakantie sluiten we op zondagavond 8 januari af in het Parkdomein La Potinière in De Haan met diervriendelijk vuurwerk om 18 uur.
Nieuwjaarsreceptie
Op zondag 8 januari nodigt het gemeentebestuur alle inwoners en tweede verblijvers uit om het glas te heffen tijdens de nieuwjaarsreceptie van 11 tot 13 uur op de Markt in Wenduine.
Koop lokaal
Ook de handelaarsverenigingen organiseren opnieuw een eindejaarsactie.

De Haandelaars organiseren een spaaractie, waarbij je 5 verschillende stempels bij 5 deelnemende handelaars kan verzamelen. Geef je kaart af bij de ijspiste in parkdomein La Potinière in De Haan en ontdek je prijs. De wedstrijd loopt van 10 december tot en met 8 januari 2023.

De handelaarsvereniging Actief Wenduine organiseert een ‘Kras en Win’ wedstrijd. Tijdens de periode van 23 december tot en met 8 januari 2023 ontvang je als klant bij een handelaar in Wenduine een kraslot. Kras het lot en ontdek je prijs. Er zijn gemeentelijke geschenkbonnen te winnen voor een totaal bedrag van 2.250 euro. Alle informatie vind je op www.visitdehaan.be.

1 reactie

Boutefeu Christiane
Geschreven op 2023-01-17 21:21:29
Eindejaarsactie De Haan een beetje teleurstellend,toen ik op vijf januari mijn volle kaart inleverde geen pakje meer,dus voor de snelste kopers wel nochtans liep de Aktie tot 8 januari .Dus graag nog een pakje. Wij kopen graag lokaal maar belofte maakt schuld

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.