Home > Ieper lanceert op Valentijnsdag een grote bevolkingsbevraging!

Ieper lanceert op Valentijnsdag een grote bevolkingsbevraging!

Geschreven op 13 februari 2019 om 17:43 door Mario De Wilde

Op 25 januari stelde het nieuwe stadsbestuur haar bestuursakkoord “Nieuwe tijden voor Ieper” voor. Een historisch moment, want nooit eerder presenteerde een Ieperse coalitie haar beleidsplannen. Nu, op Sint-Valentijn, lanceert de nieuwe ploeg de bevraging ‘Kvraagetaan… de Ieperlingen’. Het klinkt als een liefdesverklaring aan alle Ieperlingen….maar het is méér dan dat!
Het is een laagdrempelige bevraging die zoveel mogelijk Ieperlingen wil aanspreken. De vragen gaan onder meer over de kwaliteit van de voetpaden, open ruimte, groen in de dorpen en in de stad, toerisme, mobiliteit, Ieper Vredesstad, fietspaden, veiligheid, netheid, het openluchtzwembad, vrijetijd, armoede en vereenzaming, én uiteraard het inspraakbeleid zelf. Belangrijk is dat de burger ook de kans krijgt om vrij suggesties te doen over eigen straat of wijk: dat kan gaan over piepkleine aanpassingen in hun eigen buurt maar ook creatieve voorstellen en visies zijn welkom. De burgers zijn namelijk dé beste ervaringsdeskundigen.
Vanaf 14 februari om middernacht is de Kvraagetaanbevraging digitaal invulbaar op de website van Stad Ieper www.ieper.be/bevraging . Dat is de snelste en simpelste manier!

Daarnaast krijgen alle Ieperse gezinnen binnenkort de bevraging ook op papier in hun brievenbus. Die papieren formulieren kunnen in de speciale Kvraagetaan-brievenbussen gedeponeerd worden bij alle ontmoetingscentra in alle deelgemeenten, aan het oud gemeentehuis in Vlamertinge, aan de dorpsfeestzaal van Zuidschote, aan OC de Potyze, in de Dienst Toerisme in de Lakenhalle, in de Bib, in de dienstencentra Kersecorf en ’t Hofland, in Het Perron, in het jeugdhuis JOC, in de inkomhal van AC Auris, in dé Academie en bij het stedelijk zwembad.
Na verwerking worden de globale resultaten van deze bevraging bekend gemaakt. De actiepunten die passen binnen het beleid en binnen de financiële mogelijkheden van de stad, kunnen opgenomen worden in het meerjarenplan. Of zullen, indien nodig, verder bestudeerd worden.
Het stadsbestuur hoopt met deze publieke liefdesverklaring heel wat Ieperlingen te bereiken én te horen.

Burgemeester Emmily Talpe: “Als je inspraak van je bevolking serieus neemt, dan moet je hen betrekken van bij de start. Want het is daar dat er belangrijke beleidsrichtingen worden gekozen. ‘Kvraagetaan …de Ieperlingen’ is de eerste stap in ons inspraakbeleid waar we de komende jaren werk van willen maken. Dergelijke inspraak is voor Ieper nieuw. Dat is, zowel voor de Ieperse administratie, als voor de bevolking een leerproces. Maar ik bemerk alvast bij de stadsadministratie veel enthousiasme. Bij de burger moeten we in eerste instantie een vertrouwensband opbouwen. De kloof tussen politiek en burger is vaak groot. Als we die kunnen overbruggen, wordt veel mogelijk. Dan gaan mensen zelf met positieve initiatieven komen, ten voordele van hun omgeving en onze stad.”

1 reactie

Patricia Naessens
Geschreven op 2019-04-11 13:58:14
Beste Onze gemeente wenst een bevolkingsbevraging te organiseren en wij hebben gezien dat jullie reeds een bevraging hebben gedaan . Is er een mogelijkheid dat wij jullie bevraging mogen zien en dat jullie die met ons willen delen ? Wij horen het graag en alvast bedankt voor de moeite Patricia Naessens Dienst ; Organisatiebeheersing van de gemeente Hemiksem

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.