Home > Iedereen de velo op: Brugse Fietsschool start voor het derde jaar op rij

Iedereen de velo op: Brugse Fietsschool start voor het derde jaar op rij

Geschreven op 24 april 2024 om 07:20 door Mario De Wilde

Geen Ronde Van Vlaanderen dit jaar in Brugge, maar dat wil niet zeggen dat fietsen niet op de Brugse sportieve agenda staat dit jaar. Het stadsbestuur kon al enkele mooie voorjaarskoersen in de stad verwelkomen, ze kijken uit naar de start van de Elfstedenronde op 5 mei en pikken ook dit voorjaar de Brugse Fietsschool opnieuw op. De Brugse Fietsschool wil zoveel mogelijk Bruggelingen op de fiets krijgen en omvat dit jaar vier projecten voor verschillende doelgroepen.

Franky Demon, schepen van sport: ,De ‘Brugse Fietsschool’ zag ondertussen drie jaar geleden het levenslicht in het kader van de legacy van het WK Wielrennen van 2021. We grijpen dit soort grote wielerevents, net als de start van de Ronde van Vlaanderen, aan om ook op lokaal vlak fietsen in de kijker te zetten en zoveel mogelijk inwoners op de fiets te krijgen. In Brugge is alles op fietsafstand bereikbaar, dus we zetten ons honderd procent in om deze duurzame verplaatsingswijze zoveel mogelijk te promoten. We mikken daarbij op verschillende doelgroepen. De Brugse fietsschool bundelt fietsinitiatieven naar kinderen en jongeren, anderstalige volwassenen en senioren.’

1/ Iedereen fietst mee

Tussen april en juni zijn in verschillende basisscholen vijf fietslessen van een uur gepland voor kinderen die nog niet kunnen fietsen. Emke De Keyser, stagiaire van de opleiding Sport en Bewegen van Howest, staat in voor de lessen. De deelnemende basisscholen zijn: Sint-Leo Sint-Pieters Palingstraat en Potentestraat, De Ganzenveer, Het Kleurenpalet, De Zessprong, Basisschool Mozaïek, Het Noordveld en Basisschool Brugge Centrum.

2/ Iedereen fietst mee – OKAN

Op acht woensdagen vanaf 17 april is een uur fietsles voorzien voor telkens 10 leerlingen van het Onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen. De vzw Fietsen na school geeft de lessen. Deelnemende scholen zijn KTA en Maricolen Brugge. De lessen vinden plaats in het KTA. Maricolen Brugge voorziet de lessen in het Graaf Visartpark.

3/ Wij kunnen fietsen: op zaterdag 8 juni vinden op drie verschillende locaties fietslessen plaats voor een twintigtal 3 tot 5-jarigen die nog niet zonder steunwieltjes kunnen fietsen. Hier wordt begeleiding van de ouders gevraagd. Sportwerk geeft de lessen. Concreet gaat het om 09.00 tot 12.00 uur in Basisschool Sint-Leo-Sint-Pieters Potentestraat, om 09.00 tot 12.00 uur in Basisschool Mozaïek, om 13.30 tot 16.30 uur in SBS De Geluksvogel. De inschrijvingen starten op 6 mei 2024.

4/ Jouw elektrische fiets de baas zijn: op dinsdag 4 juni krijgen een vijftiental 55+’ers zowel theoretische als praktische les over hoe om te gaan met een elektrische fiets in het verkeer. De lessen worden gegeven door Fietsschool Mobiel. De theoretische les vindt plaats in Howest, de praktijkles start aan de balkonrotonde aan het station. De inschrijvingen starten op 6 mei 2024.

Info www.brugge.be/brugsefietsschool

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.